Retro ontmoet elektrisch: De Bisimoto 935 K3V op basis van de legendarische Porsche 935

04/12/2021

Tuning-specialist Bisi Ezerioha heeft de legendarische Porsche 935 uitgerust met een 637 pk sterke elektromotor!

De aanmeldingscijfers voor elektrische voertuigen nemen al jaren toe. Vooral bij autorijders met een sportieve belangstelling zijn er echter nog geen tekenen van echte euforie te bespeuren. De klassieke elektrische auto is meestal een kleine auto met uiterst bescheiden rijprestaties - en nog minder emotie. Dat het ook anders kan, laat een Californische techneut en tuning-specialist zien.

Bisi Ezerioha is een levende legende in de Amerikaanse dragrace- en tuning-wereld. De oprichter van Bisimoto Engineering is beroemd-berucht om zijn wilde tuning-creaties. Met de "935 K3V" heeft hij zijn eigen persoonlijke monument gecreëerd. Want dit project is zelfs voor Bisi-begrippen knettergek. Niet voor niets benadrukt de Amerikaan dat zijn 935 K3V het meest geavanceerde en al even absurde project is dat hij en zijn team ooit hebben ondernomen. Voor hun gekste project tot nu toe nam het Bisimoto-team het op tegen een echte racelegende: De Porsche 935, die succes na succes scoorde in de internationale racesport in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw.

Voorbeeld: De Porsche 935 K3 van Kremer Racing

De basis was een oude Porsche 911 Carrera, die volledig uit elkaar werd gehaald. Een gespecialiseerde Porsche-garage leverde een zeer speciale carrosserie: Die van de legendarische Porsche 935 K3V, de winnende auto in de 24 uur van Le Mans van 1979. De carrosserie is niet zomaar een replica. Hij is gemaakt met de originele mallen van het legendarische Keulse raceteam Kremer Racing.

Afbeelding: Tuning-specialist Bisi Ezerioha heeft de legendarische Porsche 935 uitgerust met een 637 pk elektromotor!

Tuning-specialist Bisimoto (Californië) gaf deze legendarische Porsche 935 een 637 pk sterke elektromotor.

Spectaculair concept - spectaculair ontwerp

Het doet in niets onder voor het ontwerp van Porsche: De door Andy Blackmore Designs op spectaculaire wijze vormgegeven buitenzijde is uitgevoerd in leisteengrijs en roze, een verwijzing naar het iconische kleurenschema van het "Gozzy Kremer Racing"-team uit het begin van de jaren tachtig. De op maat gemaakte achtdelige wielen zijn ook in deze kleuren ontworpen.

 

De Bisimoto 935 K3V inspireert dankzij zijn spectaculair design en een nog gekker concept. Bij Porsche mocht men deze geniale auto uit de VS van dichtbij bekijken … Hebben jullie zin in in meer? Beleef Bisi en zijn indrukwekkende Porsche 935 in deze video.