Jumbo LED: De allermodernste lichttechnologie ontmoet een slim ontwerp

09/14/2020

Nieuwste telg uit de HELLA-productfamilie: Met de Jumbo LED wordt onze al decennia lang bekende Jumbo-serie uitgebreid met een nieuw en krachtig gezinslid. De full-LED-verstraler, die bijzonder geschikt is voor gebruik op vrachtwagens, heeft een opvallende EdgeLight-positielamp, een slagvaste maar tegelijkertijd lichte kunststof behuizing en is uiteraard ECE-getest. De eisen die aan de voertuigverlichting worden gesteld, zijn bij bedrijfsvoertuigen bijzonder hoog: Internationale vrachtwagenchauffeurs zijn dag en nacht onderweg, vaak over lange afstanden.

Voor truckers speelt veiligheid bij wisselend zicht daarom een essentiële rol. Koplampen en verstralers moeten de bestuurder helpen om in elke situatie het overzicht over de situatie op de weg te behouden en moeten hem of haar ook visueel ontlasten. Niet op de laatste plaats wordt ook de uiterlijke verschijning steeds belangrijker. Veel internationale vrachtwagenchauffeurs vinden een eigen uitstraling van hun truck belangrijk.

Een hoge herkenningswaarde van de verstraler door een 'stralende' glimlach

Als aanbieder van oplossingen op het gebied van voertuigverlichting presenteren wij de nieuwe full-LED-verstraler, de Jumbo LED, een nieuwe verstraler waarin wij een aantrekkelijk design hebben gecombineerd met de nieuwste technologie.

 Deze verstraler kan zelfs glimlachen: De nieuwe Jumbo LED

Het hoogtepunt is de onmiskenbare lichtsignatuur met het opvallende ledpositielicht in de vorm van een vriendelijke glimlach: de nieuwe streetsmile. De lichtsignatuur heeft dus een zeer hoge herkenningswaarde, in tegenstelling tot soortgelijke producten van andere merken. Bovendien maakt het vertragingsvrije lichtsignaal een opvallende seinfunctie mogelijk. Ingeschakeld laat de Jumbo LED zijn volle sterkte zien: Hij zorgt voor een verlichting die vergelijkbaar is met daglicht.

 

Zelfs op lange tochten is vermoeidheidsvrij rijden mogelijk. Het maakt niet uit of het dag of nacht is - ongeacht de lichtsituatie scoort de full-LED-jumbo met zijn karakteristieke lichtdesign. Dit is te danken aan de EdgeLight-technologie die we uit de automobielsector hebben overgenomen om ook de Jumbo LED mee uit te rusten. De inspiratie voor het ontwerp van de lichtsignatuur en de markante designafwerking in het bovenste deel van de full-led-verstraler komt van het ontwerp van de ronde Luminator LED-verstraler, die HELLA in 2019 in het wegverkeer heeft geïntroduceerd.  

Dankzij LED-technologie bijzonder energiezuinig

De Jumbo LED met LED-positielicht is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: Voor hangende of voor staande montage. Ondanks de extreem stabiele thermoplastische behuizing is de verstraler met zijn slechts 980 gram een echte 'lichtgewicht'. Bovendien is de verstraler bijzonder energiezuinig en brandstofbesparend dankzij de nieuwste ledtechnologie.

 

Zo bedraagt het opgenomen vermogen bij 12 V 1,3 W voor het positielicht en 8 W voor de verstraler. Het opgenomen vermogen bij 24 V bedraagt 2,7 W voor het positielicht en 8 W voor de verstraler. De Jumbo LED is getest volgens de nieuwe ECE-voorschriften (ECE-R149 verstraler, ECE-R148 positielicht, ECE-R10 EMC). De verstraler wordt geleverd in de verlichtingsvariant ECE-Ref. 25 en is ideaal voor montage op de dakbalk. Dankzij de multi-voltagefunctie is de Jumbo LED geschikt voor een nominale spanning van 12 en 24 volt.

Jumbo LED: Specificaties

- Helder, koudwit licht - Langdurige lichtopbrengst - Vertragingsvrij lichtsignaal met seinfunctie - Multivoltage: geschikt voor 12 V- en 24 V-spanning - Verstraler met referentienummer 25 en met positielicht - Bijzonder energiezuinig en brandstofbesparend - Opgenomen vermogen bij 12 V: positielicht 1,3 W en verstraler 8 W - Opgenomen vermogen bij 24 V: positielicht 2,7 W en verstraler 8 W - ECE-goedgekeurd - Gewicht 980 g