Volvo V60 - Motor slaat af bij lichte druk op gaspedaal na koude start

Gegevensblad
FabrikantVolvo
VoertuigmodelV60
MotorD4 2,0 16V CDI | Motorcode D4204 T5
Bouwjaar2010 - 2014
SymptoomMotor slaat af bij lichte druk op het gaspedaal na een koude start | Geen storing opgeslagen in het storingsgeheugen van de regeleenheid

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Volvo V60 - Motor slaat af bij lichte druk op gaspedaal na koude start

Als bij de voertuigdiagnose het bovengenoemde probleem niet eenduidig kan worden toegewezen aan een mechanische of elektrische storing, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door een softwarefout in de motorbesturing. Controleer in dit geval de softwareversie en actualiseer de software zo nodig.

AANWIJZING

De voertuigfabrikant heeft dit probleem al onderkend en door een upgrade van de software van de regeleenheid verholpen. Neem voor een reparatie contact op met een geautoriseerde dealer. Dit probleem kan zich ook voordoen bij andere modellen met motoren met dezelfde constructie.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.