Renault Megan IV - Trillingen en geluiden tijdens het rijden

Gegevensblad
FabrikantRenault
VoertuigmodelMegan IV
Bouwjaar2018
SymptomenTrillingen en geluiden tijdens het rijden
Andere betrokken voertuigenGeldt ook voor de volgende modellen met automatische transmissie (transmissiecode DW5): ESPACE V (RFC), KADJAR (HA,HL), MEGANE IV (B9A/M/N_), MEGANE IV Grandtour (K9A/M/N_) en TALISMAN.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Er treden trillingen en geluiden op tijdens het rijden met de Renault Megan IV

In dit reparatiegeval klaagt de klant erover dat zich tijdens het rijden trillingen en geluiden voordoen, beginnend bij de vooras. Tijdens een proefrit bleken de trillingen samen te gaan met een ratelend geluid bij het overbrengen van de kracht naar de aandrijfas. De oorzaak van bovengenoemd probleem is een te laag / onvoldoende oliepeil in de automatische stand.

 

Oplossing: De automatische-transmissie-olie vervangen.

 

Om verontreiniging van de verse olie met in het systeem achtergebleven resten van de afgewerkte olie te voorkomen, is het absoluut noodzakelijk de versnellingsbak te spoelen met een geschikt onderhoudsapparaat. In het kader van deze maatregel moet ook een update van de transmissiesoftware worden uitgevoerd. Daarna moet een testrit worden uitgevoerd om de reparatiemaatregel te controleren.

 

ReserveonderdelenOE-onderdeelnummer
Olie (FFL-7)77 11 782 057
Afdichting olievuldop82 00 201 381
AANWIJZING

Houd er rekening mee dat deze werkzaamheden alleen door een geautoriseerde vakgarage mogen worden uitgevoerd en dat de reparatie- en onderhoudsvoorschriften van de voertuigfabrikant in acht moeten worden genomen!


DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.