Opel Astra-J Sports Tourer - Displaycode-16

Gegevensblad
FabrikantOpel
VoertuigmodelAstra-J
SymptoomDisplaycode -16

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Opel Astra-J Sports Tourer - Displaycode 16

Code-16 verschijnt op het display(afb.1) met de opmerking, zie gebruiksaanwijzing. Foutcode Diagnosegerät_B3881 betekent een defecte achterlichtlamp of stroomkring.

 

Controleer de werking van de verlichting en vervang in dit geval de gloeilamp van het remlicht. Open daartoe de achterste binnenbekleding en draai de twee vleugelmoeren los(afb.2). Trek vervolgens het combinatieachterlicht naar achteren uit de carrosserie van het voertuig.

 

Vervang gloeilamp P21W(afb.3). Controleer de stekkercontacten op corrosie.

 

Wis zo nodig de in de regeleenheid opgeslagen storing met het diagnoseapparaat. Montage in omgekeerde volgorde.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.