Opel Ampera - ontladen van de 12V-boordaccu

Gegevensblad
FabrikantOpel
VoertuigmodelAmpera
Motor16V hybride
MotorcodeA14 XFL
Bouwjaar2014
SymptoomOntlading van de 12V-boordaccu, sporadisch inschakelen van het alarmsysteem

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Ongewenste ontlading van de accu: mogelijk inschakelen van verlichting / sporadisch inschakelen van alarmsysteem

Als de bovengenoemde storing wordt vastgesteld, kan dit door een defecte sleutelloze centrale vergrendeling worden veroorzaakt.
Als gevolg van binnendringend water en corrosie bij de deurgreepschakelaars detecteert de ontvanger een verzoek tot het openen van de deuren, dat vervolgens als signaal wordt doorgestuurd naar de carrosserieregeleenheid. Tegelijkertijd wordt de binnenverlichting van het voertuig ingeschakeld en wordt de boordelektronica "gewekt", wat kan leiden tot ongewenst stroomverbruik en uiteindelijk tot de ontlading van de 12V-boordaccu.

Als de storingsdiagnose geen defecten aan het laadsysteem of de 12V-accu aan het licht brengt, moet de centrale vergrendeling worden gecontroleerd.
Lees met een diagnoseapparaat de parameters in de carrosserieregeleenheid uit en maak de deurgrepen afwisselend nat met water. Als hierdoor de parameters bij een deurgreep veranderen of zelfs de binnenverlichting wordt ingeschakeld, is de oorzaak gelokaliseerd. In dat geval moet de bijbehorende deurgreep met geïntegreerde schakelaar worden vervangen.

Dit probleem kan zich ook voordoen bij andere modellen met identieke centrale vergrendelingssystemen.
Neem in dit verband altijd de reparatievoorschriften van de voertuigfabrikant in acht!

VEILIGHEIDSINSTRUCTIE ELEKTRISCH VOERTUIG

Werkzaamheden aan of in de buurt van hoogspanningssystemen mogen alleen worden uitgevoerd door personen die een opleiding in de elektrotechniek hebben gevolgd en over de benodigde kwalificaties beschikken. Onjuiste behandeling kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. De desbetreffende landspecifieke wetten en voorschriften betreffende werkzaamheden aan hoogspanningsinstallaties moeten in acht worden genomen.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.