Fiat Panda - Het dimlicht werkt niet | HELLA

Fiat

Panda (ZFA 169)

alle motoren

Bouwjaar: vanaf 2004

Het dimlicht werkt niet

Bij het bovengenoemde voertuig is het mogelijk dat het dimlicht uitvalt.

Door vervanging van de lampen en controle van de zekeringen F12/F13 voor het dimlicht kon dit probleem niet worden opgelost.

Bij deze modellenreeks is het mogelijk dat de contacten bij permanent ingeschakeld dimlicht oververhit raken en in de zekeringkast doorbranden.

Om de contacten te kunnen beoordelen, moet de onderste grijze stekker in de zekeringkast (naast de OBD-stekker in de bestuurdersvoetruimte) worden losgetrokken. Het gaat om pen 7 (grijs/zwarte kabel) en pen 8 (grijze kabel).

De voertuigfabrikant heeft dit probleem al opgepakt. Bij de voertuigfabrikant is een stekkerkit voor het dimlicht met een sterkere constructie verkrijgbaar. Het artikelnummer hiervan is 71745167.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.