Kia Sportage - Onvoldoende vermogen van de airconditioning

Gegevensblad
FabrikantKia
VoertuigmodelSportage (SL)
Bouwjaar2010 - 08.2014
SymptoomOnvoldoende vermogen van de airconditioning

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Onvoldoende vermogen van de airconditioning bij hoge buitentemperatuur

Als de prestaties van de airconditioning onvoldoende zijn bij hoge buitentemperaturen, kan een defecte verdamper-temperatuursensor (voorbeeldfoto) de oorzaak zijn. Verkeerde metingen kunnen ertoe leiden dat de verdamper bevriest en de luchtstroom blokkeert.

 

Voordat u de sensor vervangt, moet u controleren of de airconditioning voldoende vulhoeveelheid of druk heeft of dat er andere mogelijke oorzaken van storingen zijn (interieurfilter, condensor, radiateur).

 

Met behulp van een diagnoseapparaat kan het foutgeheugen worden uitgelezen en kunnen de gemeten waarden van de verdamper-temperatuursensor worden gecontroleerd.

 

De temperatuursensor bevindt zich rechtsboven in de voetenruimte van de bestuurder. Verwijder de afdekkingen voor toegang tot de sensor.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.