Verwijdering van defecte remcomponenten | HELLA PAGID

Algemeen

Bescherming van het milieu in het dagelijks werk is voor ieder garagebedrijf een belangrijk criterium. Bij het uitvoeren van inspectie- en reparatiewerkzaamheden worden garagebedrijven dag in dag uit geconfronteerd met afval dat niet zomaar bij het huisvuil kan of mag worden gedaan. De verschillende soorten afval zijn door de Europese Unie gestandaardiseerd in de Europese afvalstoffenlijst (EURAL). Aan iedere soort afval is een internationale afvalcode toegekend.

Afvalcodes (AVV)

Afval dat vrijkomt bij demontage van of onderhoud aan het remsysteem, wordt als volgt ingedeeld en verwijderd.

1. Remblokken en remvoeringen

  • Remblokken en remvoeringen hebben afvalcode AVV 16 01 12 en kunnen afhankelijk van de instantie of afvalverwerker worden gerecycled, worden afgegeven op een inzamelpunt voor ferrometalen of naar een vuilstortplaats worden gebracht.
  • Remblokken en remvoeringen van onbekende herkomst en asbesthoudende remblokken en remvoeringen hebben afvalcode AVV 16 01 11 en moeten worden behandeld en verwerkt als gevaarlijk afval.

2. Remschijven en remtrommels

  • Remschijven en -trommels worden beschouwd als ferrometalen en hebben daarom afvalcode AVV 16 01 17.
  • Ze worden behandeld als metaalschroot.

3. Remblokhouders en wielremcilinders

  • Volledig leeggemaakte componenten kunnen worden behandeld als ferrometalen.

4. Remvloeistof

  • Gebruikte remvloeistof wordt geclassificeerd als gevaarlijk afval en heeft afvalcode AVV 16 01 13.
  • Remvloeistoffen moeten worden gerecycled of worden verwerkt als gevaarlijk afval.

Aanwijzing

Niet altijd kan al het afval in de werkplaats eenduidig worden geclassificeerd. Bij vragen hierover kan het nuttig zijn het betreffende veiligheidsinformatieblad van de productfabrikant te raadplegen of telefonisch contact op te nemen met de afvalverwerker of de terzake bevoegde instantie.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.