Olietemperatuursensor | HELLA

Algemeen

Afhankelijk van het voertuigtype, kunnen bij enkele voertuigtypen, naast oliedruk- ook olietemperatuursensoren zijn ingebouwd.

De olietemperatuursensor geeft z'n informatie door aan een separaat instrument of aan het motorstuurapparaat voor het meten van de olietemperatuur van de motor. Bij moderne voertuigen worden olietemperatuursensoren geïntegreerd in de oliepeilsensor.

Functie

In de behuizing van de temperatuursensor bevindt zich een meetweerstand van halfgeleidermateriaal met een negatieve temperatuurcoëfficiënt (NTC). Deze meetweerstand heeft bij lage temperaturen een hoge weerstand, die bij toenemende temperatuur afneemt.

Mogelijke uitvaloorzaken

· Contactfout bij aansluitstekker

· Interne kortsluiting

· Beschadigd meetelement

Gevolgen bij uitval

  • Ontbrekende of verkeerde informatie m.b.t. de motorolietemperatuur

Foutzoeken

· Controleren of elektrische aansluitingen en bekabeling goed vastzitten en niet beschadigd zijn.

· De weerstandswaarde van de sensor controleren

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.