Metaalvrij smeermiddel voor doorlopende smering | HELLA PAGID

Optimaal gebruik van smeermiddelen bij het smeren van remsystemen in motorvoertuigen

Om er zeker van te kunnen zijn dat een rem optimaal functioneert, moeten bij een onderhoudsbeurt alle mechanische delen worden ingevet met een temperatuurbestendig smeermiddel voor doorlopende smering. Hier wordt niet altijd het juiste smeermiddel gebruikt. Koperpasta is voor deze toepassing een bijzonder populaire allrounder.

Steeds meer voertuigen zijn echter uitgerust met een uiterst gevoelige techniek die de processen tijdens het rijden elektronisch aanstuurt (bijv. ABS, ESP). Een breed scala aan sensoren levert informatie over de actuele rijsituatie aan de boordelektronica. Bij overmatig of verkeerd gebruik van koperpasta kunnen de metaaldeeltjes die dit product bevat, storingen in de sensoren en daardoor ook storingen in de systemen veroorzaken. Steeds meer voertuigen worden uitgerust met chassisdelen en remklauwen van aluminium. Koper en aluminium reageren elektrolytisch met elkaar. Dat kan een soort corrosie en dus het tegengestelde effect van een smeermiddel tot gevolg hebben.

Daarom adviseren wij Hella PAGID metaalvrij smeermiddel voor doorlopende smering te gebruiken.

Producteigenschappen en toepassing

Eigenschappen

  • Temperatuurbestendig
  • Metaalvrij
  • Vrij van vaste stoffen
  • Transparant
  • Zuurvrij

Toepassing

  • Universeel op alle smeerpunten in het motorvoertuig
  • Voor remsystemen
  • Als accuvet

Artikelnummer : 8DX 355 370-011

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.