Metaalvrij smeermiddel voor doorlopende smering | HELLA PAGID

Optimaal gebruik van smeermiddelen bij het smeren van remsystemen in motorvoertuigen

Om er zeker van te kunnen zijn dat een rem optimaal functioneert, moeten bij een onderhoudsbeurt alle mechanische delen worden ingevet met een temperatuurbestendig smeermiddel voor doorlopende smering. Hier wordt niet altijd het juiste smeermiddel gebruikt. Koperpasta is voor deze toepassing een bijzonder populaire allrounder.

Steeds meer voertuigen zijn echter uitgerust met een uiterst gevoelige techniek die de processen tijdens het rijden elektronisch aanstuurt (bijv. ABS, ESP). Een breed scala aan sensoren levert informatie over de actuele rijsituatie aan de boordelektronica. Bij overmatig of verkeerd gebruik van koperpasta kunnen de metaaldeeltjes die dit product bevat, storingen in de sensoren en daardoor ook storingen in de systemen veroorzaken. Steeds meer voertuigen worden uitgerust met chassisdelen en remklauwen van aluminium. Koper en aluminium reageren elektrolytisch met elkaar. Dat kan een soort corrosie en dus het tegengestelde effect van een smeermiddel tot gevolg hebben.

Daarom adviseren wij Hella PAGID metaalvrij smeermiddel voor doorlopende smering te gebruiken.

Producteigenschappen en toepassing

Eigenschappen

  • Temperatuurbestendig
  • Metaalvrij
  • Vrij van vaste stoffen
  • Transparant
  • Zuurvrij

Toepassing

  • Universeel op alle smeerpunten in het motorvoertuig
  • Voor remsystemen
  • Als accuvet

Artikelnummer : 8DX 355 370-011

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.