Volkswagen Transporter T6 - Koelvloeistofverlies

Gegevensblad
FabrikantVolkswagen
VoertuigmodelTransporter T6
MotorAlle voertuigen met 2.0 liter dieselmotor
Bouwjaar2015 - 2019
SymptoomKoelvloeistofverlies

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Controlelampje koelvloeistof brandt en/of verhoogde koelvloeistoftemperatuur

Als het koelvloeistoflampje gaat branden en/of de motortemperatuur verhoogd is bij bovengenoemde voertuigen, moet het koelsysteem op lekkage worden gecontroleerd.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de behuizing van de thermostaat. Hier kan de O-ring misschien de oorzaak van de fout zijn.

Als die lekt, moet de thermostaatbehuizing worden gedemonteerd en de O-ring (06B121119B) vervangen. Zorg er vóór de montage voor dat de contactvlakken grondig worden gereinigd. Het koelsysteem moet dan worden gevuld en ontlucht volgens de specificaties van de fabrikant.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.