VW T6 - Vervangen van de drukverschilsensor

Gegevensblad
FabrikantVolkswagen
VoertuigmodelTransporter T6
Motor2,0 ltr. Diesel
MotorcodeCXHA
Bouwjaar2015 - 2019
SymptoomDrukverschilsensor vervangen

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Vervangen van de drukverschilsensor

Als het nodig is om de drukverschilsensor te vervangen bij de hierboven genoemde voertuigen, is het handig om te weten waar de sensor is gemonteerd.

De sensor bevindt zich achter de slang van de intercooler, ingepakt in een warmte-isolerende folie (afb. 1). Voor toegang tot de sensor moet de inlaatluchtslang of de inlaatluchtleiding worden uitgebouwd (afb. 2). Verwijder hiervoor 2 schroeven in het onderste gedeelte. Koppel de slangklem bovenaan de intercooler los (afb. 3). Nu kan de slang/leiding-combinatie worden verwijderd (afb. 4). Na het openen/verwijderen van de warmte-isolerende folie is de sensor zichtbaar. Deze kan nu worden vervangen door een sensor van bijvoorbeeld HELLA (artikelnr: 6PP 009 403-221).

Na het vervangen van de sensor moet het storingsgeheugen worden gewist met behulp van een diagnoseapparaat, bijvoorbeeld de Mega-Macs-serie van Hella-Gutmann, en moet een proefrit worden uitgevoerd.

AANWIJZING

Bij dit voertuig met motorcode CXHA wordt de verschildruksensor zelf "ingeleerd" tijdens het gebruik van het voertuig.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.