VW Golf VI - Storing in de werking van de interieurventilator bij lage buitentemperaturen | HELLA

VW

Golf VI

Bouwjaar: 2011 - 2014

Storing in de werking van de interieurventilator

bij lage buitentemperaturen

Als zich bij de bovengenoemde voertuigen een storing voordoet in de werking van de interieurventilator, wordt dat mogelijk veroorzaakt door bevroren water in de behuizing van de ventilator.

Onder bepaalde omstandigheden kan er via de luchtaanzuiging sneeuw in de behuizing van de ventilator terechtkomen.

Deze sneeuw kan daar gaan condenseren en bij lage buitentemperaturen bevriezen en zo de ventilatormotor blokkeren. Bij voertuigen met Climatronic zijn dan de volgende storingscodes opgeslagen:

  • 1273 (Blower frisse lucht, mechanische fout)
  • B10BE07 (Blower frisse lucht, mechanische fout)

Om dit probleem te verhelpen, moet de ventilatormotor worden uitgebouwd en gecontroleerd. Als de motor niet beschadigd is, kan hij weer worden ingebouwd. Op het laagste punt van de behuizing van de ventilator moet er dan een gat worden geboord met een diameter van 4 mm. Dit zorgt ervoor dat het water dat zich in de behuizing verzamelt, wordt afgevoerd.Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.