Seat Ateca - Motorstoringslampje gaat branden

Gegevensblad
FabrikantSeat
ModelAteca
Motoralle benzinemotoren 1,0 / 1,2 / 1,4
Bouwjaar2016 -
SymptomenMotorstoringslampje gaat branden / foutcode P1558

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Reparatie-advies voor de Seat Ateca: Motorstoringslampje gaat branden en foutcode P1558 is ingesteld

Als het bovengenoemde probleem wordt vastgesteld, kan een mogelijke oorzaak een defect van de gasklepregeleenheid zijn.

 

Om andere mogelijke oorzaken van storingen uit te sluiten, moeten er elektrische en mechanische systeemtests (volgens de specificaties van de voertuigfabrikant) en een foutcodelezing met een geschikt diagnoseapparaat worden uitgevoerd.

 

Foutcode P1558 (elektrische storing in de gasklepregeleenheid) is ingesteld.

 

Indien geen andere storingen zijn gediagnosticeerd, moet in dit reparatiegeval de gasklepregeleenheid worden vervangen.

 

Daarna moeten een testrit en een nieuwe foutcodelezing worden uitgevoerd om de reparatiemaatregel te controleren.

AANWIJZING

Houd er in dit verband rekening mee dat deze werkzaamheden alleen door een geautoriseerde vakgarage mogen worden uitgevoerd en dat de reparatie- en onderhoudsvoorschriften van de voertuigfabrikant in acht moeten worden genomen!


DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.