Opel Insignia - Slecht acceleratiegedrag onder belasting

Gegevensblad
FabrikantOpel
VoertuigmodelInsignia A
Motor1,6i 16V
MotorcodeA16 LET
Bouwjaar2009 - 2013
VIN91008178 - C1056226
SymptoomSlecht acceleratiegedrag onder belasting

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Slecht acceleratiegedrag bij gas geven - maar geen foutcode opgeslagen

Als bovengenoemd defect wordt vastgesteld, kan dit worden veroorzaakt door een softwarefout in de motorbesturing. Als tijdens de foutopsporing en regeleenheid-diagnose geen andere oorzaken kunnen worden vastgesteld,
moet worden gecontroleerd of er een software-update beschikbaar is voor de motorbesturing.

Een software-update kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd via Hella-Gutmann macsRemote Services of een diagnoseapparaat uit de Mega-Macs-serie dat geschikt is voor PassThru. Bovendien is een geregistreerde toegang tot het online-portaal van de voertuigfabrikant vereist. Als er geen geschikte apparatuur beschikbaar is, neem dan contact op met een geautoriseerde vakgarage.

AANWIJZING

Dit probleem kan zich ook voordoen bij andere modellen met motoren met dezelfde constructie.
Neem in dit verband altijd de reparatievoorschriften van de voertuigfabrikant in acht!


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.