Opel Corsa-D - Sjirpend geluid uit de motorruimte | HELLA

Opel

Corsa-D

Bouwjaar: vanaf 2010

Motor: A13DTC, Z13DTJ, - A13DTC, Z13DTJ

Sjirpend geluid uit de motorruimte

Wanneer er bij deze voertuigen over wordt geklaagd dat er in het voertuiginterieur een sjirpend geluid te horen is dat afkomstig is uit de motorruimte, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een probleem met de brandstofpomp.

Het geluid kan permanent (onafhankelijk van het toerental) of voor korte tijd bij verlaging van het toerental tussen 2000 en 1500 tpm te horen zijn.

Bij deze voertuigen is waarschijnlijk een brandstofpomp met het productienummer 13252214 (onderdeelnr.: 93190773) ingebouwd (zie de pijl/afbeelding 1 voor de positie van het artikelnummer). Wanneer er een brandstofpomp met het productienummer 13252213 is ingebouwd, moet deze worden vervangen.

Het betreffende probleem kan zich voordoen bij de volgende voertuigen:

Corsa D:

model: 2010 VIN: t/m A4000001/ motor: A13DTC, Z13DTJ

model: 2010 VIN: t/m A6000001/ motor: A13DTC, Z13DTJ

Aanvullende aanwijzing:

Wanneer de juiste brandstofpomp is ingebouwd, moet ook de brandstofretourleiding worden gecontroleerd. Ook deze (onderdeelnr.: 55565103) kan de geluidsontwikkeling veroorzaken en moet dan worden vervangen door een brandstofretourleiding (onderdeelnr. 5583597) om een eventuele tweede oorzaak van de geluidsontwikkeling te elimineren.

Ga als volgt te werk om het productie- resp. onderdeelnummer van de brandstofpomp/brandstofleiding te controleren:

- Bouw de zitting van de achterbank uit.

- Til de viltafdekking op/verwijder het servicedeksel (zie foto 1).

- Controleer het onderdeelnummer van de brandstofpomp en vervang de brandstofpomp en de O-ring zo nodig.

- Controleer het onderdeelnummer van de brandstofleiding en vervang de leiding zo nodig.

Foto 1

Afbeelding 1

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.