Opel Astra K - Geluiden in de auto

Gegevensblad
FabrikantOpel
VoertuigmodelAstra K
MotorAlle motoren met 1,3 / 1,6 diesel
Bouwjaar2015– 2018
SymptomenGeluid treedt op bij een motortoerental tussen 1500/min - 2500/min in het voorste gedeelte van de auto bij in werking zijnde airconditioner

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Foutopsporing, oorzaak en oplossing

Tijdens een testrit werd vastgesteld dat het geluid optreedt bij een motortoerental tussen 1500/min - 2500/min en zich in het voorste gedeelte van de auto bevond.

 

De oorzaak van het geluid is de onvoldoende bevestiging van de vacuümleiding van de rembekrachtiger, als gevolg van een defecte bevestigingsclip (zie foto).

 

Oplossing: De oude borgclip door een nieuwe (gemodificeerde) vervangen. OE-onderdeelnummer: 2073033

 

Daarna moet een testrit worden uitgevoerd om de reparatiemaatregel te controleren

AANWIJZING

Houd er rekening mee dat deze werkzaamheden alleen door een geautoriseerde vakgarage mogen worden uitgevoerd en dat de reparatie- en onderhoudsvoorschriften van de voertuigfabrikant in acht moeten worden genomen!


DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.