Mini R56 / R57 airconditioning maakt lawaai

Gegevensblad
FabrikantMini
VoertuigmodelR56/ R57
Bouwjaar2009 - 2012
Symptomenzoemende geluiden bij draaiende airconditioning

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Mini R56 / R57 zoemende geluiden bij draaiende airconditioning

Bij de hierboven genoemde voertuigmodellen kunnen na de koude start van de motor compressorgeluiden optreden. Deze kunnen worden veroorzaakt door resonantietrillingen van de lagedruk-koelvloeistofslang.

 

Om dit te verhelpen, biedt de voertuigfabrikant een trillingsdemper aan (Afbeelding 1) voor montage achteraf. Met behulp van twee schroeven (07129903806) worden de twee halve schalen (64509231714) bevestigd, op ca. 80 mm afstand van de krimping van de slangaansluiting (Afbeelding 2). 

 

De lagedrukleiding bevindt zich in de buurt van de wielkast. Voordat de trillingsdemper wordt gemonteerd, moet de airconditioning op de juiste hoeveelheid koelvloeistof en druk worden gecontroleerd.


DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.