Land Rover Range Rover IV - Binnendringend water in de buurt van de reservewieluitsparing

Gegevensblad
FabrikantLand Rover
ModelRange Rover IV (LG)
VINLG100000 - LG111073
Bouwjaar2013
SymptomenVocht / binnendringend water in de buurt van de reservewieluitsparing.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Land Rover / Range Rover IV (LG) - Binnendringend water in de buurt van de reservewieluitsparing

In dit reparatiegeval klaagt de klant over het binnendringen van vocht/water in de buurt van de reservewieluitsparing.

 

Foutopsporing: Bij nadere beschouwing van de reservewieluitsparing bleek dat de in de fabriek gemonteerde aftapplug niet voldoende verhinderde dat er water van buiten naar binnen liep. 

 

Oplossing: vervang de in de fabriek gemonteerde aftapplug door een eenrichtingsklep (OE-nr. AYB500080) volgens de instructies van de voertuigfabrikant.

Opmerking over hybride voertuigen
  • Elektrische voertuigen hebben hoogspanningscomponenten, er bestaat gevaar voor ongelukken en verwondingen (elektrische schokken)! 
  • Het hoogspanningssysteem spanningsloos laten maken door een "specialist voor werkzaamheden aan intrinsiek veilige HV-voertuigen"!
  • Alle werkzaamheden mogen uitsluitend worden uitgevoerd door "elektrotechnisch opgeleide personen" (EOP)!
AANWIJZING

Houd er rekening mee dat deze werkzaamheden alleen door een geautoriseerde vakgarage mogen worden uitgevoerd en dat de reparatie- en onderhoudsvoorschriften van de voertuigfabrikant in acht moeten worden genomen!


DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.