Ford Explorer - Aircosysteem met droger achteraan | HELLA

Ford Explorer

Bouwjaar 2002 - 2005

Aircosysteem met droger achteraan

Geluidsontwikkeling

Bij bovengenoemde voertuigen kunnen storende, fluitende en/of zoemende geluiden uit de achterzijde van het voertuig komen. Hiervan betroffen zijn enkel voertuigen met een 2e carburateur (carburateur achterzijde). Het geluid wordt vooral waargenomen bij licht verhoogd stationair toerental.

Om dit te verhelpen, moet u als volgt te werk gaan:

  • Het verleggen van de koudemiddelleidingen van en naar de carburateur aan de achterzijde met betrekking tot schuurplaatsen resp. contact met de carrosserie en bekledingen controleren.
  • Airco op juiste hoeveelheid koudemiddel controleren (afzuigen, vacuüm trekken en opnieuw vullen)

Wanneer de bovengenoemde maatregelen niet het gewenste resultaat opleveren, komt de expansieklep als oorzaak van het geluid in aanmerking. Om bij de expansieklep te komen, hoeft enkel de rechter bekleding in de achterzijde van het voertuig losgemaakt en voorzichtig omgeklapt te worden. De bevestigingsmoer van de expansieklep moet met een draaimoment van 23 Nm worden aangehaald.Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.