BMW 3-serie - Uitvallen van kentekenverlichting | HELLA

BMW

3-serie (E46)

Alle touring modellen

Bouwjaar 2001-2005

Uitvallen van kentekenverlichting

Wordt de bovenstaande storing door de klant gemeld, is niet altijd het lampje hiervan de oorzaak. Door veel vocht in de verlichtingsarmaturen ontstaat contactcorrosie (zie afb. 1). Door capillaire werking in de kabels kan daarna water indringen in de contactschakelaar. Hierdoor ontstaat doorgaans corrosie in de schakelaar, waardoor een slecht contact ontstaat. Zo nu en dan kan het voorkomen dat de achterklep zichzelf vergrendelt, resp ontgrendelt. In dat geval als volgt te werk gaan:

- kentekenverlichtingseenheid uitbouwen. Hiervoor de Torx-schoeven losdraaien (zie afb. 2). Aan beide zijkanten is de eenheid nog in de carrosserie vastgeklemd. Met een kunststofhefboom de eenheid voorzichtig uit de carrosserie "wrikken".

- Contacten van de kentekenverlichting reinigen. Bij te grote beschadiging moet de kentekenhouder worden vervangen.

- Bij zo nu en dan ontgrendelen, resp. vergrendelen van de achterklep, de contactschakelaar controleren en evt. vervangen (zie afb. 3).

- Uitgebouwde onderdelen weer in omgekeerde volgorde inbouwen. Verlichtingsinstallatie en schakelaar op werking controleren.


Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.