Remvoeringslijtage-indicator | HELLA PAGID

Taak

De slijtage-indicator is een controle-inrichting die de bestuurder bijtijds moet informeren wanneer de remvoering of het remblok zijn minimumdikte of slijtagegrens heeft bereikt. Bij een remblok is dat doorgaans een dikte van twee millimeter. Afhankelijk van het remsysteem kunnen er elektronische of akoestische slijtage-indicatoren zijn ingebouwd.

Akoestische slijtage-indicator

De akoestische slijtage-indicator is puur mechanisch geconstrueerd en wordt in de vorm van een krasplaat (A) op de steunplaat van de remvoering of het remblok aangebracht. Zodra de slijtagegrens bereikt is, treedt er tijdens het remmen contact tussen krasplaat en remschijf. Door dit contact en de rotatie van de remschijf wordt een onaangenaam gepiep gegenereerd.

Elektronische slijtage-indicator

De elektronische slijtage-indicator bestaat in de simpele uitvoering uit een slijtage-indicator in het remblok of de remvoering, een schakelkring en een controlelampje in het dashboard. Als de slijtagegrens van het remblok of de remvoering bereikt is, wordt het in het remblok of de remvoering ingebedde waarschuwingscontact (B) doorgeslepen. Hierdoor wordt de stroomkring gesloten en het waarschuwingslampje ingeschakeld. Afhankelijk van de opbouw van het remsysteem kunnen 2 of 4 waarschuwingscontacten zijn aangebracht.

Reparatie-instructie

De elektrische slijtagecontacten moeten bij vervanging van de remblokken of remvoeringen ook altijd worden vervangen!

Houd u bij de diagnose of reparatie aan de voertuigspecifieke instructies van de auto- en remmenfabrikant.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.