Remklauwen met geïntegreerde handreminrichting | HELLA PAGID

Montage-instructie voor vervangende remklauwen

Algemene installatie-instructie

Doorgaans zijn handremklauwen zo afgesteld dat de afstand tussen remvoering en remschijf ten minste ( X ) + 1 mm bedraagt (afb.1).

Als deze afstand niet juist is, moet deze mechanisch worden bijgesteld. Een onjuiste afstelling kan tot beschadigingen van het zuigerafstelgedeelte en een gebrekkige remwerking leiden.

Omdat er allerlei constructies door de autofabrikanten worden gebruikt, zijn deze in het verdere verloop van dit document in de typevarianten A, B, C en D onderverdeeld. Vergelijk de afbeeldingen met de remklauw die in het voertuig is ingebouwd en selecteer vervolgens de bijbehorende afstellingsvariant.

Remklauw type A

Afstelling:

  • Zuiger draaien, normale schroefdraad (rechts)
  • Bij enkele typevarianten kunnen versies met een linkse en rechtse schroefdraad voorkomen

Remklauw type B

Afstelling:

  • Bout A demonteren
  • Via zeskantschroef B afstellen

Remklauw type C

Afstelling:

  • Kunststof kap C verwijderen
  • Moer losdraaien, interne schroef afstellen, moer aanhalen
  • Zeskantschroef D aan de handremhefboom afstellen ( x = +1 mm)

Remklauw type D

Geen handmatige afstelling nodig.

Bij een te geringe afstand de zuiger 45 graden draaien en voorzichtig terugduwen. Daarna de zuiger weer in de oorspronkelijke stand draaien.

Opmerking

Hierbij altijd de reparatie-instructies van de desbetreffende autofabrikant aanhouden.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.