PR-nummers bij VAG-voertuigen | HELLA PAGID

Betekenis van de PR-nummers in de onderdelencatalogus

Identificatie van reserveonderdelen voor het remsysteem is in sommige gevallen niet mogelijk aan de hand van alleen het chassisnummer en de datum typegoedkeuring. Hiervoor is dan bovendien het primaire-uitrustingsnummer (PR-nummer) nodig. Het PR-nummer staat in de catalogus als aanvullende informatie (afb. 1) vermeld achter het artikelnummer.

Toelichting van de voertuigfabrikant

"Om belastingtechnische redenen en om een eenduidige identificatie in het voertuig te waarborgen, moeten de onderdelen van het remsysteem aanvullend worden gekenmerkt met een PR-nummer. Dit nummer is te vinden op de klantenservice-gegevensdrager van het voertuig (sticker) in het serviceboekje (afb. 2) of op de bodem van de bagageruimte (afb. 3).

Toepassing bij de onderdelenrecherche

Het PR-nummer bestaat altijd uit drie tekens en wordt bij Volkswagen gebruikt sinds 1999. Voor onderdelen van het remsysteem worden bijvoorbeeld de nummers "1LX" (remschijf voor) en "1ZE" (remschijf voor, gecoat) gebruikt.

In ons voorbeeld vinden we op de datasticker (afb. 4) het PR-nummer "1ZE". Dit nummer vinden we ook terug achter het betreffende reserveonderdeel in de onderdelencatalogus (afb. 1). Zo is een foutloze identificatie van de reserveonderdelen gewaarborgd.

Afbeeldingen

(afb. 1)

(afb. 2)


(afb. 3)

(afb. 4)


Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

HELLA is de vriend van de werkplaats –
De auto zo snel mogelijk weer op de weg brengen

Volg HELLA
Toon nummer
Voordat ze gaan! Een snelle vraag:
Weet u al dat HELLA koplampen aanbiedt?