Elektrische vacuümpompen | HELLA PAGID

Elektrische vacuümpompen in de reminstallatie

De reminstallatie vormt een van de belangrijkste systemen in een voertuig. Om ervoor te zorgen dat er op elk moment een aanhoudende en effectieve remkracht beschikbaar is, is in de regel een vacuümpomp nodig.

Tot voor kort maakten de meeste rembekrachtigingssystemen gebruik van het vacuüm dat wordt opgewekt in de aanzuigluchtverdeler van de verbrandingsmotor. Onder bepaalde bedrijfsomstandigheden (bijv. koude start/opwarmfase, rijden op grote hoogte of toepassing van airco-installaties) is het door de motor opgewekte vacuüm niet meer voldoende.

Toepassing

Om de veilige werking van rembekrachtigingssystemen te garanderen, worden elektrische vacuümpompen toegepast.

Behalve verbrandingsmotoren zijn moderne motortechnologieën zoals bij elektrische of hybride voertuigen niet in staat een vacuüm op te bouwen.

Daarom is er een elektrische vacuümpomp nodig om een alternatief of aanvullend vacuüm voor deze technologieën te genereren.

Deze extra vacuümpomp zorgt ervoor dat actuele veiligheidsnormen worden aangehouden, terwijl de betrouwbare werking van het remsysteem, dat met pneumatische remkrachtondersteuning werkt, in stand wordt gehouden.

Voordelen

Voordelen van een extra ingebouwde vacuümpomp

  • Ondersteunt alle soorten motorconcepten inclusief hybride en elektrische voertuigen
  • Verlaging van het energieverbruik door vraaggestuurde regeling van de pomp
  • Ondersteunt de verlaging van de CO2-emissies
  • Onafhankelijk van de verbrandingsmotortechnologie
  • Onderhoudsvrij (de droogloop- en zelfsmering hoeft niet met het oliecircuit te worden verbonden)
  • De elektrisch aangedreven vacuümpompen ondersteunen het concept van een flexibele voertuigbouwwijze

Hella productassortiment

Op grond van jarenlange ervaring en een wereldwijde aanwezigheid op de markt heeft HELLA zich als wereldwijde marktleider voor vacuümpompen in de eerste uitrusting geëtableerd.

HELLA biedt vacuümpompen voor elke toepassing, van compacte pompen tot aan high performance pompen – afhankelijk van het benodigde noodvermogen.

Omschrijving

UP28

UP30

UP32

UP5.0

Nominale spanning

13,5 volt

14,0 volt

13 volt

13 volt

Gemiddeld stroomverbruik

< 10 A

< 15 A

< 18 A

< 15 A

Pompbedrijfsuren

600

uur

1200 uur

1200 uur

1500 uur

Max. vacuümniveau (onder omgevingsdruk)

86 %

(≥ 88 % typisch)

86 %

(≥ 88 % typisch)

86 %

(≥ 88 % typisch)

≥ 90 %

50 % van de omgevingsdruk

≤ 5,5 s

≤ 3,5 s

≤ 3,1 s

≤ 3,0 s

70 % van de omgevingsdruk

≤ 11 s

≤ 7 s

≤ 6,2 s

≤ 5,5 s

Booster-formaat

3,2 L

4,0 L

5,0 L

5,0 L

Geluidsniveau

< 70 db (A)

< 77 db(A)

< 78 db(A)

< 73 db(A)

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.