VW / Seat / Skoda - Controlelampje voor gloeilampen brandt

Gegevensblad
FabrikantVW | Seat | Skoda
VoertuigmodelVerschillende modellen
Bouwjaar2011 - 2019
SymptoomStoringslampje voor gloeilampen gaat sporadisch branden

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Storingslampje voor gloeilampen gaat sporadisch branden

Bij bovengenoemde voertuigen kan het controlelampje dat aangeeft dat een gloeilamp defect is plotseling gaan branden. Een visuele inspectie van de verlichtingselementen van het voertuig brengt geen defecten aan het licht.

Met behulp van een diagnoseapparaat (bijv. Hella Gutmann mega macs X) en het uitlezen van het storingsgeheugen kan vaak worden bepaald welk verlichtingselement verantwoordelijk is voor de storingsmelding.
Let hierbij vooral op de dagrijverlichting. Hier kunnen storingen optreden door de afnemende veerkracht van de lampfitting.
Het slechte contact veroorzaakt brandplekken op de fitting en de lamp. Bovendien kan de storing ook het gevolg zijn van corrosie op de contacten.

Om dit te verhelpen, moeten zowel de lampfitting als de gloeilamp worden vervangen en moet het storingsgeheugen worden gewist.

Deze informatie kan ook van toepassing zijn op andere voertuigmerken.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.