Seat Ibiza (KJ) - Atypisch stuurgedrag | HELLA

Seat

Ibiza (KJ)

Bouwjaar: 31/01/2017-13/07/2017

Chassisnummer:..... 000324 -... 029443

Atypisch stuurgedrag

Irritaties in de stuurinrichting

Als het bovengenoemde probleem wordt vastgesteld, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een ontoereikende bevestiging van de stuurkolom.

In dit geval is het mogelijk dat de boutverbinding van de stuurkolom (zie afbeelding) is aangedraaid met een aanhaalmoment dat niet aan de specificaties voldoet.

Dit kan leiden tot inconsistenties in het stuurgedrag.

Oplossing:

Laat het voertuig onmiddellijk in een erkende werkplaats controleren.

Hier wordt het aanhaalmoment van de schroef gecontroleerd en eventueel met het door de fabrikant aangegeven aanhaalmoment (20 Nm + 180°) bevestigd.

De handeling wordt gedocumenteerd met een sticker en het opschrift "45N7" in de uitsparing van het reservewiel.

De voertuigfabrikant heeft dit probleem al onderkend en de eigenaren van de betreffende voertuigen op de hoogte gesteld. Het is echter aannemelijk dat dit probleem om diverse redenen niet bij alle voertuigen is gecontroleerd of verholpen.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.