Opel Zafira B - Motor schokt; daarnaast kan het motorcontrolelampje gaan branden | HELLA

Opel

Zafira B

Bouwjaar: 2005 - 2006

Motor: Z19DT / Z19DTH / Z19DTL

Motor schokt; daarnaast kan het motorcontrolelampje gaan branden.

Foutcode: P0201 - P0204

Dit betekent:

Verstuiver 1 – 4, storing in het elektrisch circuit.

Wanneer het bovengenoemde probleem zich voordoet en de vermelde foutcodes zijn opgeslagen, moet er eerst een software-update voor het motorregelapparaat worden uitgevoerd.

Als er hierdoor geen verbetering optreedt, moeten de steekverbindingen van de verstuivers worden gecontroleerd en eventueel worden vervangen door een verbeterde stekker-kabelset met een kabeldoorsnede van 2,5 mm².

De voertuigfabrikant heeft dit probleem al onderkend; vanaf motornummer Z19DTH17000444 wordt er bij de productie een gemodificeerde kabelset ingebouwd.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.