Opel Mokka - led-lampen maken zoemend/ratelend geluid

Gegevensblad
FabrikantOpel
VoertuigmodelMokka (alle modellen met led-lampen)
Bouwjaar2012 - 2016
SymptoomLed-lampen maken geluid
FoutcodesB0984 | B0985 | B1461 | B1462

Wichtiger Sicherheitshinweis
Die technischen Informationen und Tipps für die Praxis wurden von HELLA erstellt, um Kfz-Werkstätten in ihrer Arbeit professionell zu unterstützen. Die hier auf dieser Webseite bereitgestellten Informationen sollen nur von einschlägig ausgebildeten Fachpersonal genutzt werden.

Adaptieve led-lampen maken bij ingeschakeld contact geluid

Bij bovengenoemde voertuigen met AFS-koplampsysteem kan het storingslampje abrupt gaan branden.

AFS (advanced frontlighting system) is een verlichtingssysteem dat beweegbare lenzen gebruikt om zich aan te passen aan de wegomstandigheden en de weers- en snelheidssituatie. Het regelt zichzelf via vooraf gedefinieerde lichtverdelingen en houdt dus ook automatisch rekening met de omgeving (stad, platteland, snelweg).

Naast het oplichten van het waarschuwingslampje, klinkt er een ratelend/zoemend geluid uit de koplamp wanneer het contact wordt ingeschakeld. In de regeleenheid zijn vaak de foutcodes B0984/B0985/B1461/B1462 (koplampregelmodule; stelmotor voor bochtverlichting) opgeslagen.

Indien andere oorzaken (bijv. defecte spanningsvoorziening, losse stekkerverbindingen) voor de storing kunnen worden uitgesloten, is een software-update van de koplampregeleenheden een mogelijke oplossing.
Een software-update kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd via Hella-Gutmann macsRemote Services of een diagnoseapparaat uit de mega-macs-serie dat geschikt is voor PassThru. Bovendien is een geregistreerde toegang tot het online-portaal van de voertuigfabrikant vereist. Als er geen geschikte apparatuur beschikbaar is, neem dan contact op met een geautoriseerde vakgarage.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.