Opel Insignia - Motor oververhit | HELLA

Opel

Insignia

Modeljaar: 2009 - 2010

Motor: A16XER / A18XER

Motor oververhit /

defecte thermostaat

Bij bovenstaande voertuigen kan de motor oververhit raken door een defecte koelvloeistofthermostaat.

Door microscheurtjes in het thermostaathuis is het mogelijk dat de wasvulling weglekt en de thermostaat niet meer opent. Dit kan in extreme gevallen leiden tot motorschade.

Door de fabrikant is vanaf het volgende chassisnr. al vanuit de fabriek een verbeterde thermostaat ingebouwd:

VIN: W0LGM67C191102001 -

Deze informatie opvolgen, vooral bij problemen m.b.t. motor- / koelvloeistoftemperatuur.

Tip: Valt het voertuig binnen de betreffende chassisnr. reeksen, moet de thermostaat ook zonder de bovenstaande problemen uit voorzorg worden vervangen.

Belangrijk veiligheidsadvies
De volgende technische informatie en praktijktips zijn door HELLA opgesteld om werkplaatsen professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De informatie die op deze website ter beschikking wordt gesteld, is uitsluitend bestemd voor vakpersoneel dat hiervoor is opgeleid.

Reproductie, verspreiding, verveelvoudiging, exploitatie, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan zijn uitsluitend toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming en mits de bron wordt vermeld. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.