Fiat Seicento - Sterk fluitend geluid in de motorruimte bij ingeschakeld aircosysteem | HELLA

Fiat Seicento

Alle modellen

Motor 1108 ccm met aircosysteem

Sterk fluitend geluid in de motorruimte bij ingeschakeld aircosysteem

Klinken bij het inschakelen van het aircosysteem luide fluitende geluiden uit de motorruimte, kan dit mogelijk worden veroorzaakt door een defect riemspannerlager van de dynamo. In dat geval moet het oude lager (18 spaken) worden gecontroleerd en eventueel door een gewijzigd lager met 20 spaken (Fiat 46557129) worden vervangen. Controleer na het vervangen of het riemspannerlager goed is uitgelijnd t.o.v. de compressorriem. Mocht de centrering niet correct zijn, moet deze worden geoptimaliseerd.

Hiervoor het lager uitbouwen en met maximaal twee 0,5 mm vulringen (Fiat 13579771) ondervullen bij de compressorbevestiging.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.