Audi A4, A6, A8 en Q7 - Foutcode P3134 en motorcontrolelampje gaat branden

Gegevensblad
FabrikantAudi
ModelA4, A6, A8, Q7
MotorV6 TDI (2,7 L en 3,0 L)
Bouwjaar2004 - 2010
SymptoomFoutcode P3134 "Klep inlaatspruitstuk voor luchtstroom bank 1"; motorcontrolelampje brandt.

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Foutcode P3134 "Klep inlaatspruitstuk voor luchtstroom bank 1" op Audi A4, A6, A8 en Q7

Dit probleem treedt meestal op bij voertuigen met een hoge kilometerstand. Een mogelijke oorzaak hiervan is te veel speling in het aslager of in de kogelkoppen van de drijfstang van de inlaatspruitklep. Een defect kan gemakkelijk worden opgespoord door visuele inspectie met gelijktijdige handmatige bediening.

 

De inlaatspruitstukklep en de actuator zijn een eenheid en moeten in geval van reparatie volledig worden vervangen.

 

Reparatie-instructie: Na vervanging moet de nieuwe klep van het inlaatspruitstuk met behulp van een diagnoseapparaat in de regeleenheid worden ingeleerd. Bij de mega macs gebeurt dit in het menupunt "Basisinstelling", zoals weergegeven in de afbeelding.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.