Audi A4/A5/A6/A7/Q5/Q7/TT - Vermogensverlies verwarming/airconditioning | HELLA

Audi

A4/A5/A6/A7/Q5/Q7/TT

Bouwjaar: 2011 - 2014

Vermogensverlies verwarming/airconditioning

Als er bij de bovengenoemde voertuigen vermogensverlies van de verwarming en/of de airconditioning optreedt, wordt dat mogelijk veroorzaakt doordat er water in de kabelbundel terecht is gekomen.

Als gevolg van defecte koelmiddelregelkleppen (verwarming, versnellingsbak) kan er koelmiddel weglopen en in de stekkers en de bedrading terechtkomen. Dit heeft elektrische storingen en corrosie tot gevolg. Vaak doen zich daarnaast nog andere storingen voor:

  • Koelmiddelwaarschuwingslampje licht op
  • Motortemperatuur hoog
  • Motor draait in het noodloopprogramma
  • Storingscode P2753/P2755

Om dit probleem te verhelpen, moeten alle koelmiddelkleppen met de bijbehorende stekkers en elektrische leidingen worden gecontroleerd en zo nodig worden vervangen.

Het probleem kan zich voordoen bij de volgende voertuigtypes:

Model: Bouwjaar:

A8

2010 - 2013

Q7

2011 - 2013

A5 Cabriolet

2012 - 2014

TT

2012 - 2014

A4

2012 - 2014

Q5

2012 - 2014

A5

2012 - 2013

A6/A7

2012 - 2013

Belangrijke veiligheidsinstructie De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid. Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.