Cyber Security Management

Security Gateway, CeBAS, SfD, Central Gateway, CAN Gateway - achter deze door voertuigfabrikanten gekozen termen gaan systemen schuil die moderne voertuigen moeten beschermen tegen ongeoorloofde toegang tot en manipulatie van hun gegevens. Het nadeel hiervan is een belemmering van het diagnosesysteem. Daarom heeft Hella Gutmann vanaf softwareversie 60 de multimerkenfunctie 'Cyber Security Management' (CSM) in de mega macs-software geïmplementeerd. 

Met deze update, die vanaf december 2020 wordt aangeboden, was CSM aanvankelijk alleen beschikbaar voor gebruikers van de diagnoseapparaten mega macs 42 SE, mega macs 56, mega macs 66, mega macs 77 en mega macs PC voor voertuigen van Mercedes-Benz. Een softwarepatch heeft de CSM-functie nu ook voor voertuigen van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) mogelijk gemaakt. Werkplaatsen die hun mega macs al vóór 31 januari 2021 hebben geüpdatet, kunnen de update gewoon opnieuw uitvoeren.

 

Onze praktische tip: de basisvoorwaarde voor het actieve, persoonlijke gebruik van de mega macs CSM-functie is het aanmaken van een bijbehorend gebruikersaccount in de mega macs en de eenmalige, kosteloze online-authenticatie van de persoon. Instructies voor het CSM-registratieproces voor alle apparaten, evenals gedetailleerde meertalige instructies voor de procedure voor beveiligde Renault-modellen via PassThru, kunt u onder aan deze pagina downloaden.

In de huidige stand van zaken is een diepgaande diagnose door Security Gateway-modificaties op beveiligde Renault-voertuigen alleen mogelijk via de PassThru-functie van de mega macs-apparaten. De registratie is gratis, voor de benodigde software en de USB-token gelden er eenmalige kosten bij de fabrikant.