BACK

Ons verlichtingssysteem "Digital Light SSL | HD": een nieuwe mijlpaal op het gebied van de automobiele verlichtingstechnologie.

11/26/2019

In de relatie tussen mens en auto heeft passie altijd al een belangrijke rol gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het liefdevol wassen van auto;s met de hand, aan het zorgvuldig uitkiezen van een automodel dat past bij de levenssituatie, en aan levendige discussies over de toekomst van mobiliteit. Daarom willen wij hier graag scoren met slimme innovaties op het gebied van de verlichtingstechnologie waarover je enthousiast zult zijn. A propos ...

Een verlichtingssysteem voor iedere situatie: comfort, veiligheid en individualisering

Met ons nieuwe verlichtingssysteem "Digital Light SSL | HD" bieden we je vanaf 2022 standaard meer comfort, meer veiligheid en tal van opties die je auto tot een echte vriend en helper maken. Waarom? Dat vertellen we je natuurlijk: met de nieuwe verlichtingstechnologie kun je veiligheidstechnisch relevante extra informatie direct op de weg brengen. Zo helpt een optische rijstrookassistent met lichtmarkering om bijvoorbeeld ook op krappe bouwplaatsen het overzicht niet kwijt te raken en je voertuig stabieler te sturen. Daarnaast kun je beschermingszones voor fietsers en voetgangers laten weergeven – voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Fascinerend innovatief verlichtingssysteem: technologie voor de toekomst

Hoe we dat doen? Heel eenvoudig. Wij zijn ervan overtuigd dat de consequente verdere ontwikkeling en miniaturisering van matrix-ledsystemen nieuwe vrijheidsgraden in het voertuigontwerp zal creëren en hierdoor veel zinvolle innovaties mogelijk zal maken. Of zoals Dr. Frank Huber, directielid van HELLA en verantwoordelijk voor de wereldwijde verlichtingsactiviteiten, het niet zonder trots uitdrukt: "Wij bereiken hiermee een mijlpaal op het gebied van de automotive verlichtingstechniek en brengen met onze digitale verlichting SSL | HD de volgende generatie koplampen op de markt."

Technologie die de veiligheid vergroot, staat bij onze verlichtingssystemen centraal, maar ...

.... omdat er met de verlichtingstechnologie "Digital Light SSL | HD" nu meer dan 30.000 pixels intelligent en individueel kunnen worden aangestuurd, zijn er talloze nieuwe veiligheidsfuncties denkbaar en in sommige gevallen zelfs al uitgewerkt. Samen met een groter licht uitstralend oppervlak vormt met name het veel grotere aantal pixels de basis voor tal van nieuwe mogelijkheden. Natuurlijk verbeteren we ook de bestaande verlichtingstoepassingen zoals het adaptieve, verblindingsvrije grootlicht. Zeker, veiligheid staat altijd centraal in onze innovaties op het gebied van voertuigverlichting, maar ...

.... wat als een nieuw verlichtingssysteem ook nog eens heel wat individuele touch met tal van nieuwe mogelijkheden kan brengen?

Met de nieuwe technologie en wat creativiteit kunnen autofabrikanten en OEM's je wagen nog beter afstemmen op je wensen. Hoe zou je het vinden als je auto je blij zou kunnen maken met coming- en leaving-home-animaties en hele nieuwe communicatiefuncties? We hebben al een paar aardige dingen in gedachten en kijken uit naar de creatieve ideeën van de autofabrikanten en OEM's – en natuurlijk naar die van jou. Op naar de toekomst!

PS. We geven jullie ook nog een beeld van onze nieuwe technologie en de mogelijkheden daarvan in onze video. Bekijk die maar eens!