Een ingenieur in de geest van Da Vinci: oldtimers restaureren met hart en ziel

01/14/2020

Maciej Rzepecki is een veelzijdige man: hij is gepassioneerd piloot, zeiler en ontwerper. Maar zijn allergrootste liefde is het restaureren van oldtimers. Wij hebben een bezoek gebracht aan Rzepecki Auto Jablonna in Polen voor een presentatie van hem en zijn team in de Werkplaatskalender 2020.

Oude liefde roest niet – als er passie in het spel is

Met zijn bedrijf Rzepecki Auto Jablonna leeft Maciej Rzepecki zijn droom. Hij restaureert oldtimers die later meedoen aan beroemde internationale rally's als de Mille Miglia of Peking-Parijs. Daar is hij heel trots op. Wat is de drijfveer van Rzepecki en zijn team?

"Wat ons in het leven de meeste voldoening geeft, is dat we nooit iets hebben moeten doen wat we niet wilden. We wilden met oldtimers werken, omdat dat onze passie is. En daar is niets aan veranderd."

Een duizendpoot en een vrije geest – in de traditie van Leonardo da Vinci

Rzepecki is een man met veel interesses. Voor de grap wordt weleens gezegd dat hij zich in dit opzicht zelfs kan meten met Da Vinci. Hij runt zijn autoservice al sinds 1985 – dus inmiddels meer dan drie decennia. Het geheim van zijn succes?

"Bij ons komt geldt niet op de eerste plaats."

Sla de oldtimer-meester gade bij zijn werk

De gepassioneerde ondernemer heeft zijn werkplaats opengesteld voor ons en onze Werkplaatskalender 2020 – en hij heeft laten zien hoe mensen werken die houden van hun vak. Bekijk nu de video op https://www.youtube.com/watch?v=JyDh09ntekQ