| Veri sayfası | |
|---|---|
| Üretici | Volkswagen |
| Araç modeli | Passat 3G2/3G5 |
| Motor | 2.0 16V TDI |
| Motor kodu | DFGA / CRLB |
| Model yılı | 2014-2019 |
| Belirti | Egzoz sistemi hızlanırken ıslık çalıyor |
Önemli güvenlik uyarısı
Çalışmalarında araç servislerine profesyonel destek sağlamak için, teknik bilgiler ve uygulamaya yönelik ipuçları HELLA tarafından derlenmiştir. Bu web sitesinde sağlanan bilgiler, yalnızca uygun şekilde eğitilmiş uzman personel tarafından kullanılmalıdır.
Hızlanma sırasında egzoz sistemi bölgesinden ıslık sesleri geliyorsa bunun olası bir nedeni egzoz manifoldundaki contanın arızalı olması olabilir.
Bazı durumlarda, tasarım nedeniyle birinci ve dördüncü silindirlerin sızdırmazlık yüzeylerinde sızıntılar meydana gelebilir. Arıza teşhisi sırasında egzoz sisteminde başka bir kusur bulunmazsa conta (1) kontrol edilmeli ve gerekirse değiştirilmelidir.
Önerilen prosedür:
Yedek parça bilgileri:
Bu kusur, benzer tip motorlara sahip diğer modellerde de ortaya çıkabilir. Belirtilen yedek parça numaraları araca özeldir. İlgili şasi numarasını kullanarak kontrol yapılması gereklidir. Bu bağlamda, lütfen araç üreticisinin onarım talimatlarını dikkate alın!
Bu doküman içeriğinin sonradan basılmasına, dağıtılmasına, çoğaltılmasına, herhangi bir şekilde kullanılmasına ve iletilmesine, alıntı şeklinde dahi olsa, yalnızca açık yazılı onayımız ve kaynak belirtmek kaydıyla izin verilir. Şematik şekiller, resimler ve tanımlar yalnızca doküman metninin temsili ve açıklanmasına hizmet etmektedir ve montaj veya tasarım için temel alınamaz. Tüm hakları saklıdır.