BMW 2-serie Active Tourer - Zoemend geluid bij uitgeschakelde airconditioning

Gegevensblad
FabrikantBMW
Voertuigmodel2-serie Active Tourer (F45)
MotorAlles
Bouwjaar2018 - 2021
SymptoomZoemend geluiden

Belangrijke veiligheidsinstructie
De volgende technische informatie en praktische tips zijn door HELLA ontwikkeld om autogarages professioneel te ondersteunen bij hun werkzaamheden. De op deze website gegeven informatie mag alleen worden gebruikt door vakmensen die in het betreffende vakgebied zijn opgeleid.

Zoemende geluiden uit de motorruimte

Bij bovengenoemde voertuigen kunnen bij uitgeschakelde airconditioning zoemende geluiden uit de motorruimte worden waargenomen. Deze treden vooral op wanneer de motor stationair draait.

Dit kan worden veroorzaakt door een te lage / defecte spanningsvoorziening van de compressor of een intern defect van de compressor.

Om de situatie te verhelpen of de oorzaak vast te stellen, is het raadzaam om de bekabeling van de compressor te controleren op corrosie, binnendringen van vocht, losse verbindingen, stevige bevestiging en beschadiging.
Bovendien moet het storingsgeheugen worden uitgelezen en moeten de meetwaardeblokken worden gecontroleerd met behulp van een diagnoseapparaat (bijv. Hella Gutmann mega macs X). Als er op dit gebied geen fouten worden gevonden, kan ervan worden uitgegaan dat de compressor zelf de oorzaak van het geluid is. In dat geval moet de compressor worden vervangen om het probleem te verhelpen.


Dit vindt u misschien ook interessant

Reproductie, verspreiding, vermenigvuldiging, te gelde maken, in welke vorm ook, en mededeling van de inhoud van dit document of delen daarvan is alleen toegestaan met onze uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring en onder vermelding van de bron. Schematische tekeningen, afbeeldingen en beschrijvingen dienen uitsluitend om de tekst van het document te verklaren en te illustreren en kunnen niet worden gebruikt als basis voor montage of constructie. Alle rechten voorbehouden.

Hoe nuttig is dit artikel voor jou?

Helemaal niet nuttig

Zeer nuttig

Vertel ons alstublieft wat u niet leuk vond.
Bedankt! Maar voordat u weggaat!

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Meer informatie over onze nieuwsbrief weergeven Meer informatie over onze nieuwsbrief uitschakelen

Schrijf je in voor onze gratis HELLA TECH WORLD-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische video's, adviezen voor autoreparaties, trainingen, marketingcampagnes, diagnostische tips en leuke winacties!

Samen krijgen we auto's snel weer op de weg!

Met uw aanmelding voor de nieuwsbrief hebt u de mogelijkheid om de nieuwe HELLA Werkplaatskalender 2024 nu naar uw werkplaats opgestuurd te krijgen. Zolang de voorraad strekt!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

Let op:
Je wordt pas op de nieuwsbrief ingeschreven nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt in de kennisgevingsmail die je binnenkort gaat ontvangen!

Gegevensbescherming | Uitschrijven

We zijn er bijna!

Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelding te bevestigen!
We hebben een e-mail gestuurd naar your email address.

Controleer je inbox en klik op de bevestigingslink om HELLA TECH WORLD-updates te kunnen ontvangen.

Verkeerde e-mail of geen bevestiging ontvangen?
Klik hier om e.e.a. opnieuw in te voeren.