DAF led-koplamp
Trucks
DAF led-koplamp
04/21/2016
De eerste led-koplamp voor trucks van HELLA met ingeschakeld knipperlicht
De eerste led-hoofdkoplamp voor trucks van HELLA met op daglicht lijkende lichtkleur
De eerste led-koplamp voor trucks van HELLA
De DAF led-koplamp van HELLA is de eerste led-koplamp voor bedrijfswagens ter wereld. Het bijzondere van deze koplamp is dat het dimlicht is gerealiseerd op led-basis. Daarnaast zijn ook andere lichtfuncties die vaak worden gebruikt, zoals het dagrij- en positielicht, op led-basis gerealiseerd. Bij deze koplamp maakt HELLA voor het eerst gebruik van een innovatief passief koelconcept, waarbij twee koellichamen buiten de behuizing de warmte efficiënt afvoeren. Naast deze optionele koplampvariant kunnen de klanten ook nog altijd kiezen voor de halogeen-gloeilampversie als basisuitrusting. De led-versie onderscheidt zich met een tweede geïntegreerd afdekframe ook uiterlijk van de halogeenvariant en geeft de koplamp een bijzonder design. Vanwege de speciale eisen waaraan trucks moeten voldoen, is de koplamp voorzien van duurzame en schokbestendige leds. De lichtintensiteit van het dimlicht is vergelijkbaar met dat van xenonlampen – en dat bij een lichtkleur die lijkt op die van daglicht.
04/21/2016
De innovatieve DAF led-koplamp biedt de klant een groot aantal voordelen. Door het gebruik van extreem duurzame leds met een gemiddelde levensduur van 15.000 uur (volgens de fabrikant van de leds), wat langer is dan de levensduur van het gemiddelde voertuig, is de koplamp vrijwel onderhoudsvrij. Bovendien is de lamp extreem energie-efficiënt: het opgenomen vermogen van het dimlicht bedraagt slechts 21 watt – beduidend minder dan de waarden van conventionele oplossingen. Behalve tot lagere exploitatiekosten leidt dit ook tot een geringere CO2-uitstoot en is het dus een bijzonder milieuvriendelijke oplossing.
In combinatie met de homogene verlichting van de rijbaan stelt de op daglicht lijkende lichtkleur de bestuurders in staat op een natuurlijke manier te kijken, waardoor ze tijdens het rijden minder snel vermoeid raken – en de veiligheid in het wegverkeer dus duidelijk wordt vergroot.
04/21/2016

Opgenomen vermogen:
dagrijverlichting en positielicht: led, 10 watt
dimlicht: led, 21 watt
groot licht: H1, 70 watt

Lichtstroom:
ca. 990 lumen

04/21/2016
  • Print
TOOLS & SERVICES
Afbeelding

Kleine hulpjes – veel profijt: de HELLA tools en services.

HELLA ONLINE-CATALOGUS
Afbeelding

Alle HELLA producten met een enkele klik. In onze online-catalogus.

ALLES RONDOM DE TRAILER
Afbeelding

Op onze microsite kunt u kennismaken met de complete wereld van de HELLA producten voor trailers.