90 mm led-module L4060
Trucks
90 mm led-module L4060
04/21/2016
De led-module L4060 – een innovatieve led-aanvulling op de 90 mm serie van HELLA
De led-productgroep L4060 van HELLA opent nieuwe designperspectieven
De nieuwe 90 mm led-module L4060 van HELLA als tekening
De serie L4060 voegt nieuwe led-varianten toe aan de modulaire 90 mm series van HELLA. Dankzij de vele beschikbare lichtfuncties zoals groot licht, mistlicht, knipperlicht, dagrijlicht en positielicht is deze modulaire en flexibele serie geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. De behuizing met geïntegreerde elektronica is gemaakt van spuitgegoten aluminium en is daardoor bijzonder robuust. Dat geldt overigens ook voor het steenslagbestendige afdekglas van polycarbonaat. De lampen overtuigen door hun markante uiterlijk met een ringvormig, homogeen dagrij-, positie- en knipperlicht. De gebruikte 40 x 60 mm polycarbonaatlenzen zijn bijzonder licht, vergroten de vrijheid op het gebied van het design en zorgen voor een verschillende lichtverdeling van mistlicht, groot licht en bochtenverlichting.
Ombouw van bestaande halogeenmodules in led-modules in het kader van compatibele montageoplossingen is mogelijk.
04/21/2016
Koplampen met 90 mm modules bewijzen zich dagelijks miljoenen keren onder zware omstandigheden. Het HELLA programma bestaat momenteel uit in totaal 5 series met een buitengewoon breed scala aan producten. Met een nieuw model lens (40 x 60 mm) en chroomkleurige of zwarte kappen opent de nieuwe led-productgroep L4060 nieuwe designperspectieven. Hoewel er drie lichtfuncties worden gerealiseerd in één module zonder dat er daarvoor extra elektronica nodig is, wordt de koplamp gekenmerkt door compactheid. De bekende voordelen van de led-techniek komen daar dan nog eens bij: het geringere opgenomen vermogen leidt tot een lager brandstofverbruik en zorgt bovendien voor een vermindering van de CO2-uitstoot. En omdat de lampen – mede dankzij de passieve koeling – onderhoudsvrij zijn, is het vervangen van gloeilampen verleden tijd. Ook de veiligheidswinst voor de bestuurder mag niet onvermeld blijven: de op daglicht lijkende lichtkleur van de led-lampen leidt tot betere zichtomstandigheden en kan vermoeidheidsverschijnselen daardoor voorkomen.
Uniek zijn onze led-upgrade-opties: HELLA is momenteel de enige aanbieder die voor alle 90 mm mono- en multifunctionele halogeen-/xenonmodules een vervangingsconcept naar led-verlichtingstechnologie aanbiedt – voor een maximale flexibiliteit en een optimaal profijt voor de klant.
Met de innovatieve 90 mm-configurator kunt u eenvoudig en snel uitproberen welke mogelijkheden er bestaan voor original equipment met HELLA 90 mm led-modules.
04/21/2016

Bedrijfsspanning: multivolt 9–33 V

Functies: groot licht, mistlicht, dagrijverlichting, positielicht, knipperlicht en bochtenverlichting

Aansluiting: geïntegreerde FEP-stekker, 4-polig; aanpassing naar DEUTSCH-stekker beschikbaar

Specificatie*: HELLA-norm N67101 1.2 Car Premium/3.2 Caravan Premium/4.1 Bus/6.1 Truck/7.2 Agro Plus

Typegoedkeuring: ECE/SAE

  • Groot licht ECE-R112 S01/SAE J566, FMVSS108
  • Mistlicht ECE-R19 F3 serie 04/SAE J583
  • Dagrijverlichting ECE-R87/SAE J2087
  • Positielicht ECE-R7/SAE J222
  • Bochtenverlichting ECE-R119/SAE J852

* Voor alle led-koplampen schrijft HELLA het gebruik van een 3 A zekering voor. Bij een zekering van >3A is niet gegarandeerd dat de stroomtoevoer in geval van een storing veilig wordt onderbroken. Bij een onbekende beveiliging moet daarnaast altijd een externe zekeringschakelaar (zoals 8JD 743 557-021) worden gebruikt. Een onjuiste beveiliging kan bij beschadigingen waarbij er water binnendringt, tot gevolg hebben dat het product smelt of zelfs afbrandt.

04/21/2016
  • Print
TOOLS & SERVICES
Afbeelding

Kleine hulpjes – veel profijt: de HELLA tools en services.

HELLA ONLINE-CATALOGUS
Afbeelding

Alle HELLA producten met een enkele klik. In onze online-catalogus.

ALLES RONDOM DE TRAILER
Afbeelding

Op onze microsite kunt u kennismaken met de complete wereld van de HELLA producten voor trailers.