Shapeline
Truck
HELLA Shapeline

HELLA Shapeline – Design your light!

11/08/2016
De modulaire Shapeline enkelvoudige en multifunctionele verlichtingsserie van HELLA.
Flexibel te combineren: de modulaire Shapeline enkelvoudige en multifunctionele verlichtingserie van HELLA.
Alle technische gegevens van de HELLA Shapeline modules in één oogopslag.

Modulair, veelzijdig, technisch innovatief: De HELLA Shapeline serie biedt een grote keuze aan enkelvoudige en multifunctionele verlichting voor zowel voor-, als achterzijde alsook de zijkanten. Daarbij omvat de verlichtingsfamilie veel verschillende vormgevingen en lichtfuncties, zoals achteruitrijlicht, mistachterlicht, waarschuwingslicht, zijmarkeringslicht, achter-remlicht, achter-rem-knipperlicht, contourlichten, knipperlicht, retroreflector en positielicht. Tevens zijn er ontwerpelementen zonder lichtfunctie leverbaar.

Door de modulariteit kunnen de afzonderlijke lichten nagenoeg willekeurig met elkaar worden gecombineerd. Afhankelijk van de lichtfunctie zijn deze beschikbaar met witte, gele of rode lichtregelkappen.

De multivolt-compatibele lichten van Shapeline zijn EMV5-conform en beschikken over een SAE- en ECE-goedkeuring. Daarnaast zijn de lichten bestand tegen hogedrukreiniging en stof, aangeduid door de beschermingsklassen IP6K7 en IPX9K.

De lichten zijn verkrijgbaar met drie verschillende bevestigingsmogelijkheden, afhankelijk van de functie: de kleef-, schroef- en snap-kogelboutbevestiging. Zo kunnen de Shapeline modules in bijna alle gebruikelijke voertuigomgevingen worden toegepast, ook bij bouwvoertuigen.

11/08/2016

Stof, vuil, schokken, slagen, hitte, kou, vocht: Bouwvoertuigen worden in het dagelijks gebruik geconfronteerd met zware omstandigheden. Daarom zijn de eisen aan de verlichting hoog: Deze moet naast een hoge betrouwbaarheid ook beschikken over een bijzondere weerstand.

De nieuwe HELLA Shapeline verlichtingsserie bezit beide eigenschappen, met bravoure. Maar de verlichtingsserie biedt nog veel meer dan dat: individuele ontwerpmogelijkheden ook bij bouwvoertuigen. Dit komt door de modulariteit en de veelzijdigheid aan verschillende vormgevingen, die nagenoeg willekeurig met elkaar gecombineerd kunnen worden. Twee ontwerplijnen zorgen voor een hoge mate aan ontwerpvrijheid: het klassieke rechtlijnig geconcipieerde Shapeline Tech design en het gewelfde, dynamische Shapeline Style design. Het geheim: De afzonderlijke modules zijn symmetrisch ontworpen, zodat ze zowel rechts als links aan het voertuig kunnen worden aangebracht en ook 180° gedraaid kunnen worden gemonteerd.

En laten we de overtuigende functionaliteit niet vergeten: Verschillende lichtfuncties voor zowel de voorzijde, achterzijde als de zijkanten dekken alle gebruikelijke toepassingen bij bouwvoertuigen.

Ook kleine series kunnen nu met behulp van de HELLA Shapeline serie worden voorzien van een individueel ontwerp voor alle voertuigtypes. Hoe ziet dat eruit? Onze online configurator nodigt u uit om uw ontwerpmogelijkheden uit te proberen. Zo wordt u zelf lichtontwerper!

11/08/2016

Funktionen: Positionslicht, Rückstrahler, Blinklicht, Seitenmarkierungslicht, Umrissleuchten, Schluss-Bremslicht, Schluss-Brems-Blinklicht, Rückfahrlicht, Nebelschlusslicht, Warnlicht

Betriebstemperatur: - 40 °C bis + 60 °C

Verpolschutz: vorhanden

Betriebsspannung: Multivolt 9-32V

Typprüfung: ECE / SAE / EMV

EMV-Klasse: 5

Schutzart: IP 6K9K

Integrierter Kurzschlussschutz: vorhanden

09/12/2018
  • Print
HELLA Shapeline
Picture

Design your light – met de HELLA Shapeline configurator

TOOLS & SERVICES
Afbeelding

Kleine hulpjes – veel profijt: de HELLA tools en services.

HELLA ONLINE-CATALOGUS
Afbeelding

Alle HELLA producten met een enkele klik. In onze online-catalogus.

ALLES RONDOM DE TRAILER
Afbeelding

Op onze microsite kunt u kennismaken met de complete wereld van de HELLA producten voor trailers.