Blindvinkel-assistent

I tæt trafik i bykerner og på lange, krævende ture på motorveje kan man let komme til at overse andre trafikanter ved vognbaneskift. For det er ikke hele området ved siden af og bag ved bilen, som føreren har fuldt overblik over via det indvendige spejl og sidespejlene. Det område, som ikke kan overskues direkte, kaldes normalt for den “blinde vinkel“. Moderne biler har i dag et elektronisk førerassistentsystem, der afhjælper dette problem for føreren, og som samtidig giver større trafiksikkerhed.

 

Dette førerassistentsystem kan nu eftermonteres også på ældre modeller med plastkofangere i form af HELLA blindvinkel-assistenten.

 

Ved hjælp af radarsensorer, der monteres i bagkofangeren, overvåger HELLA blindvinkel-assistenten forholdene i det vanskeligt overskuelige område tæt skråt bag ved bilen. Føreren advares ved hjælp af to displays, der placeres på højre og venstre A-stolpe. Når bilen er ved at blive overhalet af et andet køretøj, lyser displayet i den pågældende side konstant, så snart radarsensorerne registrerer det køretøj, der nærmer sig. Displayet slukker, så snart overhalingen er gennemført. Hvis føreren overser advarslen ved skift af vognbane eller forberedelse til en overhaling, lyder der desuden en advarselstone, når blinklyset aktiveres. Samtidig blinker displayet i takt med advarselstonen. Dermed advares føreren på forhånd, så han kan afbryde baneskiftet i tide og dermed undgå en farlig situation.

 

HELLA blindvinkel-assistent-sættet 8XX 358 142-951 består af styreenhed, ledningsnet, monteringsskabelon, to 79 Ghz radarsensorer med monteringsdele samt en udførlig monteringsvejledning. Det tilpassede ledningsnet med kabelsko forbinder alle komponenterne, og det kan placeres og tilsluttes det elektriske system i de fleste biler uden større arbejdsindsats. Radarsensorerne limes fast på indersiden af plastkofangeren med de medfølgende monteringsdele. De to displays kan monteres på A-stolperne uden at bore huller. 

Hvorfor HELLA?

 • Blindvinkel-assistent til eftermontering i personbiler og transportere med plastkofangere.
 • Overvågning af forholdene tæt skråt bag ved bilen med 79 Ghz radarsensorer. 
 • Systemet muliggør sikre vognbaneskift i tæt trafik
 • Visuel og akustisk advarsel i risikosituationer via to displays 
 • Nem montering med medfølgende monteringsdele 

HIGHLIGHT-PRODUKTER

SUPPLERENDE INFORMATIONER OM VORES BLINDVINKEL-ASSISTENT

Universaldele - modeluafhængige reservedele

Universaldele - modeluafhængige reservedele

Med kataloget over universaldele kan du søge målrettet efter modeluafhængige produkter inden for områderne lys og lygter, elektriske komponenter/elektronik.

De vigtigste målgrupper er:

 • lastbiler,
 • påhængskøretøjer,
 • landbrugs-/entreprenørmaskiner samt
 • busser/campingvogne.
Katalog over universaldele

Modelspecifikke reservedele

Konceptet for vores online-katalog er, at det skal være let at finde det, man leder efter. Derfor kan du f.eks. ganske enkelt indtaste det pågældende køretøj, typebetegnelsen eller motorkoden i vores omfattende producentliste.

Vi giver dig supplerende information til de vigtigste oplysninger om vores produkter, så som

 • artikelinformationer,
 • monteringsvejledninger,
 • sikkerhedsdatablade og
 • OE-numre

oven i købet.

Modelspecifikke reservedele

Hella katalog-app

Hella katalog-app

Med vores katalog-app finder du hurtigt Hella produkter til personbiler og lastbiler. Den intuitive brugerguide guider dig til det passende resultat i få trin – helt enkelt og ukompliceret: Efter du hurtigt har valgt biltype, mærke og modelvariant, får du vist de rigtige HELLA-produkter. Resultatet vises overskueligt, sorteret efter moduler og produktområder, og giver også mulighed for visning af yderligere informationer, illustrationer, tekniske data og produktsammenligning.

Produkt-info som PDF-download

Produkt-info som PDF-download

Informationer om forskellige produkter i en database.

Kort-info