HELLA lanceert een multifunctioneel combi-achterlicht voor truck en trailer

18-06-2021

Helder, robuust, multifunctioneel - dat is het nieuwe combi-achterlicht voor 24V-truck en -trailer van HELLA. Het volledig LED achterlicht heeft een centrale richtingaanwijzer, een remlicht, een achteruitrijlicht en een mistachterlicht. Nieuw is het achterlicht met het 144 vierkante cm gepatenteerde LED lichtgordijn. Het multifunctionele combi-achterlicht is per direct leverbaar.

Met zijn veelzijdige lichtfuncties en grote lichtvlak zorgt het volledig LED achterlicht van HELLA voor een optimale zichtbaarheid van het voertuig. Dit betekent dat truck- en trailerbestuurders veilig onderweg zijn, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden.  

Bovendien maakt onze nieuwe telg in de HELLA-productfamilie indruk door zijn robuustheid. De lens is op de behuizing gelijmd, de tweekleurige buitenlens van polycarbonaat (PC) is slagvast. Al met al bereikt het ISO 13207-conforme combi-achterlicht de beschermingsklasse IP 6K9K - dit betekent dat het niet alleen stofdicht is, maar ook bestand is tegen reiniging met water onder hoge druk.

Combi-achterlicht heeft interfaces voor sensoren

Het spreekt voor zich dat het combi-achterlicht voor trucks en trailers met de modernste elektronica is uitgerust. De krachtige ledjes hebben een lange levensduur en een laag stroomverbruik. Bovendien zijn de bedieningselementen voor knipperende zijmarkeringslichten, de controle op defecte richtingaanwijzers en de belastingsimulatie voor remlichten en richtingaanwijzers in het systeem geïntegreerd. Daarnaast zijn er mechanische interfaces voor sensoren aanwezig.

 

Met een afmeting van 410 x 140 mm en een inbouwdiepte van slechts 55,5 mm is het bovendien uiterst compact en past het achterop elk voertuig.

Dankzij zijn compacte afmetingen past het volledige LED combi-achterlicht op de achterzijde van elk voertuig.

Het combi-achterlicht is uiterst compact en past op de achterzijde van elk voertuig. Bron: HELLA