VW, Audi, Seat, Skoda - Utilstrækkelig rækkevidde af forlygter og blændende forlygter

Datablad
ProducentVW | Audi | Seat | Skoda
ModelForskellige modeller
SymptomUtilstrækkelig rækkevidde af forlygter, forlygterne blænder

Vigtig sikkerhedsbemærkning De følgende tekniske informationer og praktiske tips er udarbejdet af HELLA for at hjælpe bilværkstederne professionelt i deres arbejde. De informationer, der gives på denne hjemmeside, skal kun benyttes af brancheuddannede fagfolk.

VW, Audi, Seat, Skoda - Utilstrækkelig rækkevidde af forlygter eller dårlig belysning af vejen efter udskiftning af H7-pærer

Efter udskiftning af pærerne i forlygterne på ovennævnte modeller kan belysningen af vejbanen være utilstrækkelig, eller de modkørende blændes. Dette gælder især ved brug af H7-pærer. Det er der to grunde til. Enten tillader forlygtens pæreholder forskellige monteringspositioner, eller pæren er ikke sat korrekt i (drejet) ved monteringen. Det medfører ukontrolleret spredning af lyset(fig. 1).

 

Det anbefales derfor kraftigt at kontrollere korrekt placering af pæren, hver gang en pære er skiftet. Lysbilledet kan kontrolleres ved hjælp af et lygteapparat. Fig. 2 viser, at montering er udført korrekt. Her er grænsen mellem lys og mørke og den asymmetriske vinkel tydeligt synlig.

 

Denne information kan også gælde for biler af andre mærker.


Det kan måske også interessere dig

Eftertryk, videregivelse, mangfoldiggørelse i enhver form samt meddelelse af indholdet i dette dokument, også delvist, er kun tilladt med vores udtrykkelige skriftlige samtykke og med angivelse af kilde. Skematiske fremstillinger, billeder og beskrivelser tjener kun til forklaring og visning af dokumentteksten og kan ikke anvendes som grundlag for indbygning og konstruktion. Alle rettigheder forbeholdes.