Ford Focus - Problemer med bi-xenon forlygter med kurvelys

Datablad
ProducentFord
ModelFocus MK3 (DYB)
Årgang2010 - 2018
SymptomForskellige problemer med bi-xenon-forlygter med kurvelys

Vigtig sikkerhedsbemærkning De tekniske informationer og praktiske tips er udarbejdet af HELLA for at hjælpe bilværkstederne professionelt i deres arbejde. De informationer, der gives på denne hjemmeside, skal kun benyttes af brancheuddannede fagfolk.

Ford Focus MK3 - Et ødelagt kabel i forlygten kan føre til forskellige problemer

Et ødelagt kabel i forlygten i ovennævnte køretøjer kan føre til forskellige problemer:

  • Fjernlyset tændes ikke
  • Forlygten svinger frem og tilbage og bevæger sig i fejlposition
  • Forlygten kan ikke justeres
  • "Fejlmeddelelse for forlygte" i kombiinstrumentet
  • Fejlkode i fejlhukommelsen (f.eks. B14D9)

Knækkede kabler på kontrolkortene i forlygten er en mulig årsag. For at løse problemet kan forlygten afmonteres og repareres. Når det bageste dæksel på forlygten er fjernet, er der frit udsyn til den interne ledningsføring eller kontrolkort (se billede). Kortet bevæger sig sammen med forlygteenheden under kurvelysfunktionen. Dette kan ødelægge kablerne ved stikket på kortet. For at afhjælpe dette er det muligt at forlænge kablerne, forsyne dem med nye kontakter og udskifte stikket.

INFORMATION

For at få bedre adgang til printkortene skal "xenonbrænderen" fjernes under reparationen.


DET KAN MÅSKE OGSÅ INTERESSERE DIG

Eftertryk, videregivelse, mangfoldiggørelse i enhver form samt meddelelse af indholdet i dette dokument, også delvist, er kun tilladt med vores udtrykkelige skriftlige samtykke og med angivelse af kilde. Skematiske fremstillinger, billeder og beskrivelser tjener kun til forklaring og visning af dokumentteksten og kan ikke anvendes som grundlag for indbygning og konstruktion. Alle rettigheder forbeholdes.