Joint venture voor remdelen Hella Pagid: HELLA investeert in remmen

HELLA heeft met succes de 50 procent aandelen verworven die TMD Friction had in de joint venture Hella Pagid per 31 december 2023. De koopovereenkomst werd op 22 december 2023 door beide partijen ondertekend. HELLA is nu dus de enige aandeelhouder.

De verkoop van remproducten zal voorlopig worden voortgezet onder het merk HELLA PAGID en vervolgens vanaf 1 oktober 2024 worden ondergebracht bij het sterke merk HELLA. De hoge kwaliteit van de producten, het uitgebreide aanbod en de uitstekende dienstverlening blijven natuurlijk bestaan of worden voortdurend uitgebreid.

De toonaangevende expertise op het gebied van rem-elektronica, zoals HELLA's OE-expertise op het gebied van rempedaalsensoren (brake-by-wire) en het uitgebreide IAM-assortiment ABS-sensoren en rembekrachtigers zullen in de toekomst worden samengevoegd met het assortiment remgerelateerde slijtageonderdelen en hydrauliek, waardoor alles wat met de rem te maken heeft, wordt gecombineerd.

De hoge kwaliteitsnormen waar HELLA al 125 jaar voor staat, blijven natuurlijk gehandhaafd. Dit betekent dat aan alle wettelijke vereisten, zoals de ECE R-90 die van toepassing is in de EU, wordt voldaan of zelfs wordt overtroffen. HELLA zal ook zo snel mogelijk remreserveonderdelen aanbieden op de onafhankelijke onderdelenmarkt (fast-to-market). Ook diensten op het gebied van Data Management en technische ondersteuning voor workshops worden verder uitgebreid.

De artikelnummers blijven vanaf 1 oktober 2024 ongewijzigd. Het verpakkingsontwerp blijft hetzelfde met een verder ontwikkeld, maar herkenbaar ontwerp. Zo is en blijft HELLA ook op remgebied de sterke partner van de handel en vriend van de onafhankelijke garage.