Techniek & producten / 23.11.2020
 
Techniek & producten / 23.11.2020

HELLA versterkt haar marktpositie op het gebied van auto carrosserieverlichting

  • Belangrijke orders van premium- en volumefabrikanten vanwege de uitgebreide systeemcompetentie
  • De ontwikkeling in elektrificatie opent nieuwe ontwerpmogelijkheden
11/24/2020
11/24/2020

Nieuwegein, November 19, 2020. HELLA, de verlichtings- en elektronicadeskundige, ontwerpt de carrosserieverlichting van morgen. Het bedrijf heeft verschillende belangrijke orders van premium- en volumefabrikanten in deze sector verworven en versterkt de eigen marktpositie verder. "Licht is het nieuwe chroom", zegt Dr. Frank Huber, directeur van HELLA en verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel Lighting. "Wij zien duidelijk dat fabrikanten meer dan ooit op zoek zijn naar innovatieve verlichtingsoplossingen om hun voertuigen een uniek karakter te geven".

 

HELLA heeft zich in een vroeg stadium in dit groeiveld gepositioneerd. Al medio 2016 opende het bedrijf een nieuw competentiecentrum voor carrosserieverlichting in Ljubljana, Slovenië. Sindsdien zijn de activiteiten voortdurend in ontwikkeling. Dit omvat in het bijzonder de ontwikkeling van geïntegreerde verlichtingsoplossingen. Zo speelde HELLA een doorslaggevende rol bij de ontwikkeling van het verlichte grill van de BMW X6, waarmee de onmiskenbare "BMW-nier" aan de voorzijde van de auto extra verlicht word. "Carrosserieverlichting is een steeds belangrijkere onderscheidende factor voor autofabrikanten. Deze ontwikkeling wordt ook gestimuleerd door de voortschrijdende elektrificatie", aldus Dr. Frank Huber. Omdat e-cars geen klassieke motorkoeling meer nodig hebben, hebben autodesigners extra mogelijkheden om de signatuur van de voorkant van de auto te gebruiken.

 

Zo heeft HELLA van een Duitse premiumfabrikant een belangrijke opdracht gekregen om een "designkarakterlijn" in de grille van een elektrisch voertuig te integreren. Het voertuig zal begin 2021 op de markt komen. Ook voor de grille van een andere elektrische auto van een Europese volumefabrikant werd een dynamische verlichtingsfunctie ontwikkeld, die begin volgend jaar op de markt zal worden gebracht. Hiervoor worden 130 LED's geïntegreerd in een dikwandige Edge Light lichtgeleider om een kristal effect te creëren. Bovendien werken de lichtontwikkelaars van HELLA momenteel aan een paneel van meer dan een meter breed, dat zal worden gebruikt in het frontgedeelte van een Europees e-voertuigmerk. Dit vereist de hoogste oppervlaktekwaliteit en het is ook doordringbaar door de radar om de functie van automatische afstandscontrole (ACC) te kunnen realiseren.

 

Verlichte displays, LED-lichtstrips of verlichte logo's - als systeemintegrator beschikt HELLA over alle noodzakelijke kerncompetenties om innovaties op de weg te brengen. Dit gaat van de onderscheidende lichttechnische knowhow en de kennis van elektronica en software voor sturing en systeemintegratie tot de mogelijkheid om nog grotere kunststofonderdelen met hoogwaardige oppervlakken te produceren. Daarbij komt nog de jarenlange ervaring met de productie van complexe radarafdekkingen (Radom, afkorting van Radar Dome). Deze beschermen de voorste radarsensoren tegen slecht weer en vervuiling en bevinden zich meestal achter het embleem van de autofabrikant, wat betekent dat ze ook een centraal element van de carrosserieverlichting zijn. "De uitgebreide knowhow van HELLA is een echt uniek verkoopargument in de markt. Op basis hiervan zullen we onze positie op het gebied van carrosserieverlichting wereldwijd verder uitbreiden en duurzaam versterken", aldus Dr. Frank Huber.

 
11/24/2020 09:03
 
 
 
CONTACTPERSOON

Benelux:
Vestiging België
Langlaarsteenweg 168
2630 Aartselaar
03 870 36 69

 

Vestiging Nederland
Linda Steehouwer
Celsiusbaan 2
3439 NC Nieuwegein
030 60 95 611

 

Bnl.commudiey@epflnication@hella.com

 

Internationaal:
Dr. Markus Richter
Bedrijfsvoorlichter
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Tel.: +49 2941 38-7545
Fax: +49 2941 38-477545
Markus.sprd@kdgdRichter@hella.com

 
08/20/2019