Techniek & producten / 18.09.2019
 
Techniek & producten / 18.09.2019

K-LED Rebelution: de eerste HELLA-zwaailamp die gebruik maakt van EdgeLight-technologie

  • Waarschuwingssysteem met EdgeLight-lichtgeleider stelt nieuwe norm op het gebied van design
  • Hoogwaardige materialen staan garant voor een lange levensduur, zelfs bij continugebruik
09/19/2019
09/19/2019

Lippstadt, 3 september 2019. De verlichtings- en elektronica-expert HELLA breidt haar portfolio van optische waarschuwingssystemen uit: dit najaar is de nieuwe zwaailamp met de naam "K-LED Rebelution" leverbaar. Deze nieuwkomer combineert design, kwaliteit en functie in één product. Bovendien heeft HELLA de EdgeLight-technologie meegenomen vanuit haar automotive-tak en hier vervolgens octrooi voor aangevraagd voor het segment van optische waarschuwingssystemen. Het licht - flitsend of roterend - komt uit een smalle, 8 mm hoge band in plaats van uit een bolvormig ontwerp. Het waarschuwingseffect is als volgt gewaarborgd: de K-LED Rebelution voldoet aan de wettelijke eisen van de Europese richtlijn ECE R 65 voor zwaailampen en is daarom goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg.

 

Of we nu te maken hebben met trucks en aanhangwagens, landbouw- of bosbouwmachines of gemeentevoertuigen, de relevantie van led-producten voor de verlichting van voertuigen neemt in al deze segmenten voortdurend toe. En dat is niet alleen vanwege hun geringe energieverbruik, maar ook omdat zo'n lichtbron een onuitwisbare bijdrage levert aan de uitstraling van een voertuig. Fabrikanten willen onderdelen bovendien in toenemende mate harmonieus kunnen integreren in het bestaande voertuigontwerp. HELLA heeft daarom voor de ontwikkeling van de K-LED Rebelution gebruikgemaakt van haar zogenaamde EdgeLight-technologie. De lichtgevende voorrand van de EdgeLight-lichtgeleider creëert een onderscheidende signatuur. Hiertoe is aan de achterzijde van de lichtgeleider een led aangebracht waarvan het licht door middel van totale reflectie over de gehele lengte van de geleider wordt uitgestraald. Zo wordt een verdragend waarschuwingssignaal gegenereerd. Met zijn zwarte behuizing valt de ca. 60 mm hoge K-LED Rebelution perfect in te passen in modern en klassiek vormgegeven voertuigen.

 

Bij de ontwikkeling van de K-LED Rebelution kreeg niet alleen het design aandacht, maar lag de focus met name ook op eigenschappen als betrouwbaarheid en duurzaamheid. Zwaailampen worden immers op de akker, op de bouwplaats of langs de weg blootgesteld aan een enorme verscheidenheid aan weersomstandigheden, aan sterke trillingen en aan heel veel vuil. Terwijl ze tegelijkertijd altijd betrouwbaar moeten werken, zelfs in continubedrijf. De behuizing van de zwaailamp is dan ook gemaakt van gepoedercoat aluminium en het licht uitstralende oppervlak is van polycarbonaat. Bovendien heeft de zwaailamp beschermingsgraad IP6K9K. Dit betekent dat hardnekkig vuil van het voertuig zonder enige aarzeling kan worden verwijderd met een hogedrukreiniger. Nog een voordeel: de K-LED Rebelution is voorzien van de hoogst mogelijke onstoringsgraad voor de automotive. De elektronica van de lamp is elektromagnetisch compatibel, wat betekent dat GPS- en andere radio- en informatiesignalen niet worden gestoord wanneer de zwaailamp in werking is.

 
09/19/2019 14:00
 
 
 
Foto Download
 
Artikel DOWNLOAD
 
09/19/2019
CONTACTPERSOON

Benelux:
Vestiging België
Langlaarsteenweg 168
2630 Aartselaar
03 870 36 69

 

Vestiging Nederland
Linda Steehouwer
Celsiusbaan 2
3439 NC Nieuwegein
030 60 95 611

 

Bnl.commuzvdj@qyktnication@hella.com

 

Internationaal:
Dr. Markus Richter
Bedrijfsvoorlichter
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Tel.: +49 2941 38-7545
Fax: +49 2941 38-477545
Markus.umkv@fkjoRichter@hella.com

 
08/20/2019