Techniek & producten / 15.02.2018
 
Techniek & producten / 15.02.2018

HELLA verlichting zet nieuwe standaard in de nieuwe Audi A8

  • HELLA ontwikkelt veelomvattend verlichtingspakket voor de nieuwe Audi A8
  • Matrix LED koplampen en laserverlichting voor meer veiligheid
  • Interieurverlichting nog beter met Matrix LED-verlichting
  • Primeur: de eerste op grote schaal geproduceerde OLED achterlichten met geanimeerd welkom-scenario. 
02/15/2018
02/15/2018

Nieuwegein, Februari 2018. Verlichtings- en elektronica-expert HELLA heeft een nieuw, allesomvattend lichtconcept geïmplementeerd voor de nieuwste Audi A8. Het combineert intelligente veiligheid met individueel comfort en treffende animaties; verlichting vervult hier niet langer alleen een veiligheidsrol maar vertolkt ook een nadrukkelijke rol als design element. Met HELLA’s Coming Home and Leaving Home scenario’s leveren de voor- en achterverlichtingsunits een grote bijdrage aan de individualisering van deze luxe sedan. De Audi A8, die sinds november 2017 op de markt is, kreeg ook een uniek interieur.

 

“In samenwerking met Audi hebben we een compleet verlichtingspakket voor de A8 ontwikkeld. Het betreft zowel de voor-als achterverlichting, maar ook de interieurverlichting. Dit onderstreept nogmaals ons leiderschap op het gebied van innovatie en technologie van voertuigverlichting en onze ontwikkelingen bij de belangrijkste automotive trends”, aldus Markus Bannert, lid van HELLA management en verantwoordelijk voor de business divisie Lighting. “Bovendien hebben we niet alleen productoplossingen van de hoogste kwaliteit en toptechnologie ontwikkeld. De mate van nieuwe functionaliteiten en personalisering is bijzonder opvallend. Ons nieuwe A8 concept voor verlichting communiceert virtueel met de bestuurder en verhoogt op deze manier zowel de veiligheid als het rijcomfort.”

 

Bij het openen van het portier wordt de bestuurder verwelkomd met een dynamische animatie van de dagrijverlichting. Tijdens het rijden zorgt de Matrix LED rijverlichting voor optimaal zicht op de weg. Elke unit bestaat uit 32 kleine, individueel verstelbare lichtdioden die het licht in twee banen uitstralen. Dankzij dit nieuwe concept én het variabel controleerbare dimlicht in het onderste deel van de koplamp verlicht de Audi A8 de weg dynamisch en precies. Tegenliggers en medeweggebruikers worden niet verblind door de lichtstraal.

 

Een optioneel laser grootlicht treedt automatisch in werking bij een snelheid vanaf 70 km/u. Voor de allereerste keer past de lichtstraal zich aan de baan van de weg aan en geeft deze nog beter licht in bochten. In elke koplamp is een smalle lasermodule geïntegreerd die een lichtstraal over honderden meters projecteert. Dit laserlicht is herkenbaar aan een x-vormige kap en wordt met blauwe sfeerverlichting benadrukt.

 

Deze individuele verlichtingstaal zet zich voort in het voertuig. Laterale lichtbanden tussen de handgrepen in het plafond verwelkomen de bestuurder bij het instappen en uitstappen van de auto. Ook tijdens het rijden creëren ze een aangename sfeer. De nieuw ontwikkelde Matrix LED leeslamp zorgt voor gerichte verlichting achterin. Het licht in de Audi A8 draagt zo bij aan nog meer rijcomfort.

 

Voor het eerst heeft HELLA op grote schaal een meerkamer-achterlicht geproduceerd met OLED technologie (OLED: organic light emitting diode). Dit zijn vier kleine verticale plaatjes die een extreem homogeen lichtbeeld naar alle kanten geven. Zo garanderen zij precisie zonder log over te komen. Bij het verlaten en afsluiten van het voertuig neemt een speciale animatie afscheid van de bestuurder. 

 
02/15/2018 13:19
 
 
 
Foto Download
 
Artikel DOWNLOAD
 
02/15/2018
CONTACTPERSOON

Benelux:
Vestiging België
Langlaarsteenweg 168
2630 Aartselaar
03 870 36 69

 

Vestiging Nederland
Linda Steehouwer
Celsiusbaan 2
3439 NC Nieuwegein
030 60 95 611

 

Bnl.communication@hella.com

 

Internationaal:
Dr. Markus Richter
Bedrijfsvoorlichter
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Tel.: +49 2941 38-7545
Fax: +49 2941 38-477545
Markus.Richter@hella.com

 
08/20/2019